Tranzacție; Casa de brokeraj TradeVille vinde participația deținută la administratorul ETF-ului pe indicele BET de la BVB

Tranzacție; Casa de brokeraj TradeVille vinde participația deținută la administratorul ETF-ului pe indicele BET de la BVB

Sursa foto: Ashdesign / dreamstime.com

scris 10 aug 2018

TradeVille, cel mai important intermediar pe segmentul de retail de la Bursa de Valori București, a semnat un contract pentru cesionarea integrală a participației deținută la SAI Vanguard Asset Management, administrator al fondului deschis de investiții de tip ETF, care replică structura celui mai important indice de la Bursa de Valori București.

Societatea brokeraj TradeVille a notificat piața în atenția investitorilor care urmăresc Fondul Deschis de Investitii ETF BET TRADEVILLE (TVBETETF) că vinde participația deținută la administratorul acestuia, SAI Vanguard Asset Management. Potențialul cumpărător va depune documentația necesară în vederea obținerii avizului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru finalizarea tranzacției.

Fondul tranzacționabil de tip ETF care replică structura indicelui BET este cel mai facil instrument de a lua expunere pe bursa românească în ansamblul ei, pentru a copia evoluția celor mai lichide titluri. Consiliul Bursei a votat miercuri extinderea structurii indicelui titlurilor blue-chip până la 20 de companii. În prezent, în component acestuia sunt 13 emitenți, respectiv Banca Transilvania (TLV), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Conpet Ploiești (COTE), DIGI Communications (DIGI), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), MedLife (M), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Romgaz Mediaș (SNG), Transgaz (TGN) și Transelectrica (TEL).

TradeVille avertizează că procesul tranzacției ar putea fi unul de durată, însă menționează că potențialul cumpărător are intenția de a dezvolta activitățile curente ale SAI Vanguard Asset Management, inclusiv prin creșterea numărului de fonduri administrate de aceasta din urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tradeville
vanguard
bvb
bursa
etf