Tranzacții cu acțiuni de numai 20 milioane lei la bursă. Lichiditatea – salvată parțial de sectorul bancar și titlurile bancare

Tranzacții cu acțiuni de numai 20 milioane lei la bursă. Lichiditatea – salvată parțial de sectorul bancar și titlurile bancare

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 feb 2023

Indicele BET a pierdut jumătate de procent într-o ședință cu volume mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe bursele dezvoltate am consemnat o sesiune neconcludentă, în care pusee de vânzare mai pronunțate au fost amendate rapid de cumpărători. La Bursa de Valori București, însă, ordinele de cumpărare întârzie.

Acesta este contextul în care rulajul pieței de acțiuni a fost de doar 20,50 milioane lei (4,16 milioane euro), mai mic de jumătate față de media ultimilor ani și în care cele mai tranzacționate acțiuni au închis „pe roșu”: -0,32%, până la prețul de 0,4725 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat transferuri de 5,80 milioane lei, și -1,81%, până la prețul de 13,00 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au întrunit o activitate de 3,24 milioane lei.

Transport Trade Services, liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, achiziționează un operator portuar. Tranzacție de 22 milioane euro CITEȘTE ȘI Transport Trade Services, liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, achiziționează un operator portuar. Tranzacție de 22 milioane euro

Tot pe un impuls negativ, -0,87%, s-au aflat și titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au închis la prețul de 39,80 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat volume echivalente cu 2,13 milioane lei.

Acesta este contextul în care piața în ansamblul ei a înregistrat deprecieri: -0,63% pentru indicele compozit BET-XT, -1,30% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 49.666,98 de puncte, -0,38% pentru indicele energetic BET-NG și -0,51% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.283,63 de puncte indică o tendință de ieșire în partea inferioară a unei formațiuni tehnice în care s-a circumscris timp de aproape 3 luni și care este delimitată pe graficul atașat.

Tranzacții cu acțiuni de numai 20 milioane lei la bursă. Lichiditatea – salvată parțial de sectorul bancar și titlurile bancare

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,40%, până la prețul de 20,00 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,70 milioane lei. La respectiva cotație, capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 14,15 miliarde lei (2,87 miliarde euro).

Interesul investitorilor a mai fost atras de fondul deschis de investiții de tip ETF lansat de Patria Asset Management și SSIF Tradeville care replică structura indicelui BET-NG (PTENGETF), schimburile pe acest instrument financiar fiind de 1,28 milioane lei. Volumul a fost de 253.000 de unități în prima zi în ringul bursier, la un total de 300.000 de titluri emise.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
romgaz
tradeville
etf