TTS semnează un contract de transport cu Liberty Galați de 31 milioane euro pe 3 ani, cât o șesime din afacerile anului trecut. Compania a câștigat și din tranzitul mărfurilor ucrainene

TTS semnează un contract de transport cu Liberty Galați de 31 milioane euro pe 3 ani, cât o șesime din afacerile anului trecut. Compania a câștigat și din tranzitul mărfurilor ucrainene
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 aug 2023

Cea mai importantă companie de transport de la Dunărea inferioară, Transport Trade Services, încheie un contract cu unul din clienții-ancoră cu o valoare ce echivalează a 6-a parte din afacerile pe anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Transport Trade Services (TTS) a semnat un contract în valoare de 31,50 milioane euro (155,57 milioane lei) cu combinatul siderurugic Liberty Galați, suma având la bază ipoteza că va fi transportată întreaga cantitate contractată de beneficiari la tarifele agreate între părți.

Obiectul contractului este reprezentat de servicii transport fluvial pentru materii prime minerale (pe relațiile Constanța / Mahmudia / Ruse / Izmail către Galati) și pentru produse siderurgice (pe relațiile Galați spre Constanta / Tulcea / Turnu Severin / Orșova / Izmail / Reni / Ruse / Lom / Prahovo / Smederevo / Pancevo / Belgrad / Novi Sad / Vukovar / Gonyu / Bratislava / Viena / Krems și Constanta spre Galați).

Vrancart își reduce cu o treime profitul la S1 CITEȘTE ȘI Vrancart își reduce cu o treime profitul la S1

TTS a fost una din companiile beneficiare a tranzitului mărfurilor ucrainiene, în special cereale, acestea contribuind decisiv la profitul net de 178,10 milioane lei, obținut în 2022. Compania a avut, de asemenea, un început de an 2023, foarte bun, afiând la T1 un rezultat total global de 89,10 milioane lei.

La data de 31 martie, TTS avea active totale de 1,11 miiliarde lei, în creștere cu 11,00% față de cele de 1 miliarde de lei de la sfârșitul anului trecut. Compania vizează extinderea și în acest sens a achiziționat recent unulo din cei mai importanți operatori portuari din Poertul Constanța. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 6,93%, la 199,53 milioane lei, de la 186,60 milioane lei.

Delistată în anul 2015 ca Navrom Galați (COVG), compania Transport Trade Services a revenit la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București în vara anului 2021, unde titlurile sale se află pe un trend puternic ascendent. La ultima cotație de 19,10 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 1,14 miliarde lei lei (231,64 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
liberty galați