Turbomecanica distribuie către acționari aproape 15 milioane lei. Randament net de 13% al dividendului

Turbomecanica distribuie către acționari aproape 15 milioane lei. Randament net de 13% al dividendului

Sursa foto: Yuryz / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mar 2019

Reacția investitorilor a fost pozitivă la bursă față de anunțul companiei Turbomecanica de a acorda un dividend brut de 0,04 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al societății Turbomecanica București (TBM), companie cu activitate în domeniul aeronauticii, a convocat pentru data de 25 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând inclusiv distribuirea de dividende în sumă de 14,78 milioane lei, reprezentând 60,62% din profitul net de 24,38 milioane lei prins în raportarea anuală preliminară. Alte 8,32 milioane lei urmează să fie alocate pentru acoperirea pierderilor contabile înregistrate în anii anteriori.

Propunerea a fost bine primită de piață în ultima ședință de tranzacționare a săptămânii trecute de la Bursa de Valori Bcuurești, titlurile Turbomnecanica urcând cu 4,09%, până la prețul de 0,2930 lei/acțiune, nivel la care încă dividendul brut de 0,04 lei/acțiune cu dată a plății 25 septembrie conferă acționarilor un randament net de 12,97%.

viewscnt
Afla mai multe despre
turbomecanica
bvb
bursa
dividende