ULTIMA ORĂ GRAFIC Bursa românească depășește în premieră bursa de la Budapesta, la nivelul capitalizării

ULTIMA ORĂ GRAFIC Bursa românească depășește în premieră bursa de la Budapesta, la nivelul capitalizării

Sursa foto: Mrchan | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 ian 2022

Dinamica de o treime a indicelui BET-XT a condus la o creștere a valorii agregate de piață a companiilor listate la Bursa de Valori București, la 28,51 miliarde euro. Este un nivel mai mare decât cel al bursei din Ungaria, dar de 6 ori mai mic decât capitalizarea bursei de la Varșovia, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Promovată la statutul de piață emergentă de agenția de evaluare FTSE Russell și cu un an 2021 având număr record de listări, Bursa de Valori București își încununează secvența favorabilă cu o trecere în premieră peste valoarea celei de la Budapesta.

Anul trecut, capitalizarea agregată a companiilor listate românești a crescut cu 36,77%, la 28,51 miliarde euro, conform datelor publicate de federația europeană a piețelor bursiere Federation of European Securities Exchanges (FESE). Dinamica superioară celei de 21,99% a bursei din Ungaria a permis surclasarea acesteia care are un nivel de 27,98 miliarde euro.

GRAFIC Acțiunile Holde Agri Invest revin în zona maximelor, în contextul noilor achiziții de ferme CITEȘTE ȘI GRAFIC Acțiunile Holde Agri Invest revin în zona maximelor, în contextul noilor achiziții de ferme

Cea mai valoroasă bursă din regiune este cea de la Varșovia, cu o capitalizare totală de 174,28 miliarde euro, de 6 ori mai mare decât cea a BVB. CU o dinamică doar ușor inferioară bursei românești, de 32,96%, cea de la Viena afișează o valoare agregată a companiilor listate de 143,83 miliarde euro. La un nivel superior pieței de la București se află și bursa de la Praga, având o capitalizare de 33,05 miliarde euro. Este și rezultatul celei mai bune mișcări de creștere din regiune, de 51,83%, conform datelor analizate de Profit.ro.

ULTIMA ORĂ GRAFIC Bursa românească depășește în premieră bursa de la Budapesta, la nivelul capitalizării

În urma BVB se mai află bursa de la Zagreb, cu o valoare totală de piață a companiilor listate de 18,60 miliarde euro. Anul trecut, piața de acțiuni din Croația a avut o dinamică slabă, avansul fiind de numai 1,29%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
varsovia
praga
ungaria
polonia
croatia
cehia
zagreb
austria
viena
fese