Un număr de opt companii vor fi transferate pe AeRO

Un număr de opt companii vor fi transferate pe AeRO
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2015

Un număr de opt companii vor fi transferate, marți, pe AeRO, informează Bursa de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al BVB, din 27 octombrie, vor fi opt noi emitenți pe piața AeRO, în urma transferului de pe Rasdaq, în baza deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Cele opt companii sunt: Avicola Slobozia, Prima Construct Timișoara, Vulcan București, Mara Com Mixt Arad, Mettexin Mangalia, Celule Electrice

Băilești, Sometra Copșa Mică și Asigurare - Reasigurare Astra București.

Conform sursei citate, emitenții vor rămâne suspendați de la tranzacționare până la finalizarea procedurii de admitere și, după caz, până la clarificarea altor situații particulare care au impus suspendarea (insolvența sau decizie ASF).

În prezent, pe piața AeRO, sunt admise la tranzacționare 273 de companii, cu o capitalizare cumulată de 3,91 miliarde lei (883,1 milioane euro).

Piața AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acțiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare al BVB. Acesta este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanțarea proiectelor, poveștilor lor de creștere, creșterea vizibilității și contribuției la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, existent din 2010, piața AeRO, sub un concept reproiectat și reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Bursa de Valori București administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. BVB este o companie listată pe propria piață din 2010.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
piata aero
bursa de valori