UniCredit Bank aduce și în România platforma de investiții onemarkets Fund, în parteneriat cu BlackRock, J.P.Morgan, Fidelity și alte mari fonduri globale

UniCredit Bank aduce și în România platforma de investiții onemarkets Fund, în parteneriat cu BlackRock, J.P.Morgan, Fidelity și alte mari fonduri globale
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

UniCredit Bank a lansat pe piața din România onemarkets Fund, platformă cu soluții de investiții, dezvoltată în parteneriat cu lideri mondiali în administrarea fondurilor mutuale, cum sunt BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi, prin care clienții locali.pot accesa piețele financiare internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma a fost lansată inițial în 2022 în Italia, Germania și Austria. În 2023 a fost extinsă pentru clienții băncii din Europa Centrală și de Est, din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, iar acum și în România.

Aceste noi oportunități de investiții reprezintă un pas important pentru dezvoltarea pieței locale a fondurilor, spune banca.

Bursele europene au închis în scădere puternică din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu CITEȘTE ȘI Bursele europene au închis în scădere puternică din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

“Când vorbim de onemarkets Fund nu vorbim de simple produse financiare, ci de un ansamblu complex de soluții de investiții, creat și oferit  în exclusivitate pieței din România pentru a servi nevoile diversificate ale clienților noștri. Fiecare fond este personalizat și adaptat pentru a răspunde cerințelor specifice ale investitorilor, oferind totodată transparență, acces la strategii inovatoare de investiții și la piețele financiare internaționale. Prin colaborarea cu parteneri globali de prestigiu, ne asigurăm că oferim clienților români produse inovatoare și de înaltă calitate, pe termen lung”, a declarat Miharela Lupu, CEO al UniCredit Bank România.

Selecția și structura fondurilor înclude atât produse dezvoltate intern, în cadrul Grupului, cât și prin parteneriate strategice cu instituții financiare de top la nivel mondial. Selecția exclusivă a soluțiilor de investiții este gestionată de o echipă de experți din cadrul Grupului UniCredit, într-un cadru conceput pentru a asigura calitatea și profilul specific risc-randament al strategiei selectate, pe tot parcursul ciclului investițional.
Evoluția pieței fondurilor de investiții din România subliniază importanța educației financiare. O populație informată este una care poate face alegeri investiționale în cunoștință de cauză, contribuind astfel la creșterea generală a bunăstării, arată reprezentanții băncii.

„Alături de partenerii noștri de clasă mondială, onemarkets Fund crește enorm oferta noastră pentru clienții din Europa Centrală și de Est, sporindu-le opțiunile și oportunitățile de diversificare a investițiilor”, spune Teodora Petkova, Group Head UniCredit pentru Europa Centrală și Europa de Est
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
onemarkets fund