Unul dintre acționarii principali ai Transilvania Broker își reduce participația

Unul dintre acționarii principali ai Transilvania Broker își reduce participația

Sursa foto: Leremy / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 apr 2024

Niculae Dan, unul dintre cei care au adus Transilvania Broker de Asigurare la cota BVB în toamna anului 2017, și-a redus cu un sfert deținerea la companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mutare de acțiunii pe bursă. Niculae Dan, unul dintre cei 2 acționari principali ai Transilvania Broker de Asigurare (TBK), și-a micșorat semnificativ deținerea. Astfel, Niculae Dan are o participație de 15,68% din acțiunile brokerului de asigurare, de la 20,67% din capitalul social, cât era deținerea anterioară.

O tranzacție semnificativă pe acest emitent s-a realizat în sesiunea din 28 martie, când în piața deal au fost schimbate acțiuni în valoare de 4,96 milioane lei.

Artego Târgu Jiu vizează distribuirea de dividende peste nivelul propus în convocatorul inițial CITEȘTE ȘI Artego Târgu Jiu vizează distribuirea de dividende peste nivelul propus în convocatorul inițial

La ultimul preț de la BVB, de 19,55 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a Transilvania Broker se ridică la 97,75 milioane lei, iar pachetul păstrat de Niculae Dan are o valoare de 15,32 milioane lei. Principalul acționar rămâne Gabriel Login, cu o participație de 36,13% din titluri.

Compania rămâne mare distribuitoare de cash și cei 2 acționari principali ar urma să fie cei mai mari beneficiari de dividende la jumătatea lunii iunie.

Aquila distribuie un dividend cu randament de peste 5% CITEȘTE ȘI Aquila distribuie un dividend cu randament de peste 5%

Consiliul de Administrație al Transilvania Broker a convocat pentru 23-24 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și propunerea de repartizare a profitului net de 11,15 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, suma de 6,15 milioane lei rămâne la profit nerepartizat și 5,00 milioane lei ar urma să plece către acționari.

Dividendul brut propus cu dată a plății 17 iunie este de 1,00 lei/acțiune și acesta, raportat la ultima cotație, oferă un randament net de 4,71%. În contul participației rămase, Niculae Dan ar uma să primească aproximativ 784.000 de lei, iar Gabriel Login ar avea încasări de 1,80 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania broker
bvb