SIF Oltenia vrea să obțină 9 milioane euro din vânzarea participației sale la Turism Felix. Acțiunile companiei hoteliere cad la bursă

SIF Oltenia vrea să obțină 9 milioane euro din vânzarea participației sale la Turism Felix. Acțiunile companiei hoteliere cad la bursă
scris 28 mar 2023

Într-o oferă de tip „totul sau nimic”, societatea cu cea mai mare expunere pe acțiuni lichide cotate din componența indicelui BET-FI, SIF Oltenia, vrea să înstrăineze cele aproape 30% din acțiunile societății Turism Felix.

În vara aceasta, celebra „horă în apă” din stațiunea Băile Felix ar urma să se țină în absența acționarilor din Craiova. SIF Oltenia (SIF5), care deține 29,27% din compania care operează inclusiv hotelul la care se organizează evenimentul respectiv, vizează înstrăinarea întregului pachet de acțiuni.

Fondul de investiții alternative pune în vânzare un număr de 143,75 milioane acțiuni Turism Felix (TUFE) la prețul de 0,3100 lei/acțiune, superior celui din piață. Reacția investitorilor de portofoliu la această știre este negativă și cotația suferă un șoc de aproape 10% după prima oră de tranzacționare, până la prețul de 0,2700 lei/acțiune.

AAGES Târgu Mureș acordă dividende în valoare de 3 millioane lei. Program de fidelizare a angajaților-cheie CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș acordă dividende în valoare de 3 millioane lei. Program de fidelizare a angajaților-cheie

Oferta valabilă începând cu 29 martie este de tip „totul sau nimic”, ceea ce înseamnă că SIF Oltenia vrea absorbirea de către piață a întregului pachet. În cazul unei închideri cu succes, tranzacția s-ar ridica la 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro).

Veniturile Turism Felix au crescut în 2022 cu 14,42%, la 99,11 milioane lei, de la 86,62 milioane de lei comparativ cu exercițiul financiar precedent. În aceeași perioadă, însă, socioetatea a raportat un declin de 12,81% al rezultatului total global, la 10,68 milioane lei, de la 12,25 milioane lei.

Antibiotice Iași și-a investit cea mai mare parte din profit anul trecut. Rămâne loc doar pentru un dividend cu randament de 1% CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași și-a investit cea mai mare parte din profit anul trecut. Rămâne loc doar pentru un dividend cu randament de 1%

Astfel, în cazul în care un investitor va plăti prețul cerut, compania s-ar tranzacționa la un indicator P/E de 14,25 raportat la capitalizarea de piață a companiei care s-ar ridica la 152,27 milioane lei (30,82 milioane euro).

Acționarul majoritar al Turism Felix este Transilvania Investments Alliance (TRANSI), cu o participație de 63,76%, iar un al 2-lea acționar semnificativ este SIF Oltenia (SIF5) cu o deținere de 29,26%. Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele).

Alumil Rom Industry distribuie aproape întregul câștig din 2022 sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Alumil Rom Industry distribuie aproape întregul câștig din 2022 sub formă de dividende

SIF Oltebnia a mai demarat și demersurile pentru vânzarea participației de 2,37% din capitalul social al ELBA Timișoara. Procedura derulată începând cu această săptămână, tot conform principiului „totul sau nimic”, vizează înstrăinarea a celor aproximativ 39.000 de acțiuni ELBA la prețul minim de 104,634 lei/acțiune, ceea ce înseamnă că vizează încasarea sume de 4,16 milioane lei din respectiva tranzacție.

Oferta de se adresează celorlalți acționari ai societății ELBA Timișoara, conform clauzei de preempțiune din actul constitutiv al companiei. Acționarii cumpărători au dreptul de a-și exercita dreptul de preempțiune, în termenul de 5 zile de la data comunicării ofertei de vânzare.

Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai CITEȘTE ȘI Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai

SIF Oltenia are cel mai lichid portofoliu de acțiuni cotate din cele 6 societăți aflate în strcutura indicelui financiar BET-FI. Preocuparea pentru lichidarea participațiilor istorice din programul de privatizare în masă a fost constantă în sfertul de veac în care fostul președinte Tudor Ciurezu s-a aflat la frâiele societății cu sediul la Craiova. Acesta a fost debarcat la o AGA din octombrie 2020, după o luptă prelungită în care acționari coagulați în jurul SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4).

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
turism felix
bursa
bvb
transilvania investments