VIDEO Biden iese la rampă și transmite americanilor după prăbușirea Silicon Valley Bank: Stați liniștiți! Giganți bancari vor să preia SVB

VIDEO Biden iese la rampă și transmite americanilor după prăbușirea Silicon Valley Bank: Stați liniștiți! Giganți bancari vor să preia SVB
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 mar 2023

Președintele Joe Biden transmite americanilor să „stea liniștiți”, asigurând că administrația sa a acționat pentru a atenua incertitudinile legate de sistemul bancar în urma prăbușirii Băncii Silicon Valley săptămâna trecută, al doilea cel mai mare faliment bancar din istoria Statelor Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Datorită acțiunii rapide a administrației mele din ultimele zile, americanii pot avea încredere că sistemul bancar este în siguranță”, a spus Biden. „Depozitele tale vor fi acolo când vei avea nevoie de ele!”.

ASF - Val de amenzi în asigurări și pe piața de capital CITEȘTE ȘI ASF - Val de amenzi în asigurări și pe piața de capital

Biden a explicat că și-a instruit echipa să protejeze lucrătorii americani și întreprinderile mici și a detaliat acțiunile pentru a proteja depozitele clienților și pentru a nu pune în pericol dolarii contribuabililor, dar și pentru a-i trage pe cei responsabili la răspundere.

Președintele a spus că directorii SVB și Signature Bank vor fi concediați. „Dacă banca este preluată de FDIC, oamenii care conduc acum banca nu ar trebui să mai lucreze acolo”, a spus președintele.

Vivre Deco intră în insolvență CITEȘTE ȘI Vivre Deco intră în insolvență

Biden a cerut totodată o „contabilizare completă” a ceea ce a dus la închiderea SVB.

"În administrația mea, nimeni nu este deasupra legii. Și, în sfârșit, trebuie să reduc riscul ca acest lucru să se întâmple din nou", a spus președintele.

FOTO London Stock Exchange Group lansează un nou val de angajări în România CITEȘTE ȘI FOTO London Stock Exchange Group lansează un nou val de angajări în România

El a anunțat că va cere Congresului și autorităților de reglementare bancară să consolideze regulile legate de bănci pentru a face „mai puțin probabil ca acest tip de faliment bancar să se repete”.

Gigantul bancar american JPMorgan Chase & Co discută o posibilă preluare a SVB Financial Group, dar în cadrul unui acord care ar exclude divizia bancară Silicon Valley Bank, conform Axios.

De asemenea, PNC Financial Services Group, Apollo Management și Morgan Stanley discută cu SVB Financial Group. Fondul de investiții Apollo este interesat în finanțarea unei tranzacții sau preluarea doar a unor activități ale SVB Financial Group.

Acțiunile europene au scăzut din nou luni, pe fondul îngrijorărilor provocate de prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB), o bancă americană aflată pe locul 16 în sistemul bancar din SUA, axată mai ales pe creditarea startup-urilor.

Indicele Stoxx 600 a scăzut cu circa 1,5% în prima parte a tranzacțiilor de luni.

Peste 70 de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața cripto în 24 de ore, în timp ce bitcoin a scăzut cu 8%, la sub 20.000 de dolari CITEȘTE ȘI Peste 70 de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața cripto în 24 de ore, în timp ce bitcoin a scăzut cu 8%, la sub 20.000 de dolari

Acțiunile bancare europene au scăzut cel mai mult, după ce prăbușirea SVB Financial Group a provocat îngrijorări cu privire la sănătatea sistemului financiar american.

În primele tranzacții de dimineață, acțiunile unora dintre cei mai mari creditori europeni, precum Banco Santander, Commerzbank și UniCredit se aflau la coada indicelui paneuropean Stoxx 600 în funcție de evoluția cotațiilor. Spre exemplu, Commerzbank are un declin de peste 6%.
 
HSBC, care a agreat preluarea activelor britanice ale SVB, are o scădere de aproape 3%. HSBC va prelua SVB UK pentru suma simbolică de o liră sterlină.
 
Indicele sectorial Stoxx 600 Banks a fost în scădere cu aproape 4%.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene