Volumele revin la BVB aduse de acțiunile bancare

Volumele revin la BVB aduse de acțiunile bancare

Sursa foto: Thatsaphon Saengnarongrat / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 iul 2020

Titlurile Băncii Transilvania și BRD au adunat schimburi depășind reperul de 25 milioane lei, într-o zi în care s-au apreciat fiecare cu peste 1%, influențând decisiv închiderea pozitivă la nivelul indicilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Încă din sesiunea asiatică, activele de risc au avut o tendință de apreciere, parcursul ascendent menținându-se și în cea mai mare parte a orarului de tranzacționare a burselor europene care au oferit un tablou „verde”: +1,71% pentru indicele Euro Stoxx 50, +1,83% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +2,03% pentru indicele CAC40 de la Paris, +1,84% pentru indicele DAX30 din Germania, +1,30% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,80% pentru indicele BUX de la Budapesta și +1,10% pentru indicele PX de la Praga.

La București, mișcarea a fost mult mai atenuată. Conectate la Europa au arătat doar acțiunile grupului bancar austriac Erste (EBS), deținătorul BCR, care au câștigat 2,60%, în acord cu evoluția principală de pe piața din Viena, în contextul unor transferuri de 2,57 milioane lei, în linia unei lichidități sporite pe acest emitent evidentă începând cu luna aprilie.

Antibiotice Iași, la vreme de pandemie – impas în zona spitalelor românești, livrări la export în Marea Britanie și SUA CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași, la vreme de pandemie – impas în zona spitalelor românești, livrări la export în Marea Britanie și SUA

Tot pe segmentul bancar, ce a asigurat peste jumătate din rulajul de 55,01 milioane lei (11,36 milioane euro), titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 1,21%, până la prețul de 2,0950 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 12,93 milioane lei și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au apreciat cu 1,04%, până la prețul de 11,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 12,50 milioane lei.

Este impulsul care a tractat întreaga piață, altfel slabă prin prisma dinamicii altor titluri lichide. Astfel, indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,27% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,27%, până la nivelul de 8.439,27 puncte într-o ședință fără semnificație tehnică și în care indicele celor mai vizibile acțiuni românești încă evoluează sub media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55).

Volumele revin la BVB aduse de acțiunile bancare

Altminteri, tendința ascendentă nu a fost coordonată și pentru alte acțiuni ce au atras activitate bună. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,1750 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 9,25 milioane lei. Sesiunea mai slabă pentru acțiunile SIF au făcut, însă, ca indicele BET-FI, al fondurilor închise de investiții, să sufere un declin de 0,44%, până la nivelul de 41.110,62 puncte.

Ofertă de răscumpărare la SIF Oltenia

Pe acest segment de piață a ajuns astăzi știrea că SIF Oltenia (SIF5) va derula în perioada 22 iulie – 4 august o ofertă publică de răscumpărare pentru 22,15 milioane acțiuni, reprezentând 3,95% din capitalul social al emitentului. Prețul operațiunii de piață intermediate de SSIF Voltinvest va fi de 2,7500 lei/acțiune, cu 26,73% peste închiderea de astăzi de 2,1700 lei/acțiune din piața secundară unde emitentul a strâns transferuri de 3,53 milioane lei.

Tot sub referință, cu o depreciere de 0,22%, a închis și indicele energetic BET-NG, într-o ședință în care cel mai important titlu din structura sa, cel al OMV Petrom (SNP), a suferit un recul de 0,91%, până la prețul de 0,3180 lei/acțiune, pe al 4-lea rulaj al pieței, de 3,85 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
erste
sif oltenia