Apple a ajuns să valoreze aproape jumătate din portofoliul grupului Berkshire Hathaway al miliardarului Warren Buffett

Apple a ajuns să valoreze aproape jumătate din portofoliul grupului Berkshire Hathaway al miliardarului Warren Buffett
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 iul 2020

Acțiunile Apple reprezintă, în prezent, aproape jumătate din portofoliul conglomeratului Berkshire Hathaway, condus de miliardarul american Warren Buffett, potrivit MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Comparativ cu începutul anului 2019, participația deținută de Berkshire la Apple a urcat cu circa 150%.

Participația vehiculului investițional la Apple a ajuns să valoreze peste 91 de miliarde de dolari, 43% din valoarea totală a portofoliului Berkshire.

Numărul produselor reclamate de România prin sistemul european de alertă rapidă a crescut puternic. Automobile Mazda și VW, rechemate în urma atenționărilor României CITEȘTE ȘI Numărul produselor reclamate de România prin sistemul european de alertă rapidă a crescut puternic. Automobile Mazda și VW, rechemate în urma atenționărilor României

Valoarea deținerii Berkshire Hathaway la Apple a crescut și în contextul unei aprecieri spectaculoase a gigantului IT pe bursă. Din iunie încoace, Apple a atins numeroase maxime record.

De la începutul anului, avansul bursier al Apple este de 24%.

Gigantul IT a întâmpinat dificultăți din cauza pandemiei, în contextul în care restricțiile și cerințele de distanțare au condus la închiderea magazinelor. Analiștii sunt însă destul de optimiști în ceea ce privește evoluția viitoare.

"Nu mă gândesc la Apple ca la o acțiune. Mă gândesc la Apple ca la a treia noastră mare afacere. Este probabil cel mai bun business din lume", declara Buffett în luna februarie, pentru CNBC, făcând referire la subsidiarele Geico și BNSF, principalele afaceri ale grupului Berkshire.

Per ansamblu, grupul Berkshire Hathaway a raportat , pentru primul trimestru, pierderi record, de 50 de miliarde de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus, afirmând că sunt afectate performanțele mai multor afaceri majore. Potrivit Berkshire, majoritatea celor peste 90 de afaceri ale grupului se confruntă cu efecte negative ”de la relativ minore la grave” din cauza COVID-19, veniturile scăzând considerabil în aprilie chiar și în cazul unor operațiuni considerate ”esențiale".

viewscnt
Afla mai multe despre
buffett
warren buffett
apple
berkshire hathaway