Volumele revin la BVB. Interes sporit pentru acțiunile bancare

Volumele revin la BVB. Interes sporit pentru acțiunile bancare

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 iul 2020

Bursa românească a câștigat o treime de procent într-o zi dominată de tranzacțiile pe titlurile cu profil financiar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Activitatea a crescut semnificativ la Bursa de Valori București într-o zi în care piața a arătat robustețe la nivelul cotațiilor deși bursele mature au testat niveluri inferioare celor de vineri. Deși închiderile au fost divergente la nivelul celor mai tranzacționate acțiuni și acestea au avut deviații mai degrabă nesemnificative față de nivelurile de referință, până la final în ansamblu sesiunea a fost pozitivă.

Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,33%, iar indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,32%, până la nivelul de 8.613,48 puncte, unde, sub aspect tehnic, se regăsește pe retragerea Fibonacci de 50,00% a impulsului de scădere din februarie-martie, antrenat de criza coronavirus.

Volumele revin la BVB. Interes sporit pentru acțiunile bancare

Dinamica cea mai importantă a fost sub aspectul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost mai mult decât dublu față de cel de luni, respectiv suma de 40,31 milioane lei. Nu mai puțin de 63,30% din această activitate a fost concentrată pe cele mai tranzacțonate 3 acțiuni.

ULTIMA ORĂ Dines s-a decis - anunță când scoate UiPath la bursă. Primul unicorn înființat de antreprenori români este impulsionat de COVID CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dines s-a decis - anunță când scoate UiPath la bursă. Primul unicorn înființat de antreprenori români este impulsionat de COVID

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 0,24%, până la prețul de 2,1000 lei/acțiune, pe transferuri de 10,55 milioane lei și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au pierdut 0,17%, până la prețul de 11,92 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 8,25 milioane lei.

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,81%, până la prețul de 1,2400 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,71 milioane lei. Cu toate acestea, indicele fondurilor închise de investiții BET-FI abia a închis cu 0,06% peste referință, la nivelul de 42.485,98 puncte, într-o zi slabă pentru acțiunile SIF.

Prin contrast, indicele energetic BET-NG, cu un avans de 0,28%, a fost mai aproape de media pieței. Din structura sa, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 0,72%, până la prețul de 16,86 lei/acțiune, pe al 4-lea rulaj al ședinței, de 4,03 milioane lei și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au câștigat 0,50%, până la prețul de 30,15 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,44 milioane lei.

ASF îl amendează pe președintele SIF Oltenia CITEȘTE ȘI ASF îl amendează pe președintele SIF Oltenia

Prezență inedită în top, cu transferuri de 2,45 milioane lei, Teraplast Bistrița (TRP) a avut o zi de stagnare, însă aceasta poate fi interpretată și ca o consolidare a saltului substanțial obținut de acest titlu la anunțul vânzării diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan, tranzacție ce ar putea aduce firmei aproximativ 400 milioane lei. TeraPlast a raportat aproape o dublare a profitului net semestrial, la 29,54 milioane lei, sfidând șocul coronavirus.

Schimburi cu puțin peste reperul de 1 milion de lei am mai consemnat pe titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), care au coborât cu 0,69%, dar și pe titlurile Norofert (NRF), care pe piața AeRO au avut o corecție severă, de 6,19%, până la prețul de 9,10 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
erste
teraplast
norofert