Stocurile de țiței din SUA, declin peste așteptări. Prețul petrolului urcă, deși OPEC face pași înapoi în privința tăierilor de producție

Stocurile de țiței din SUA, declin peste așteptări. Prețul petrolului urcă, deși OPEC face pași înapoi în privința tăierilor de producție
scris 15 iul 2020

Cotațiile petrolului cresc miercuri în contextul în care stocurile americane de petrol au consemnat cea mai mare scădere săptămânală din acest an. Prețurile urcă în pofida faptului că statele din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații lor se pregătesc să facă pași înapoi în privința tăierilor de producție începând de luna vitoare.

Cotațiile urcă cu circa 1,3%, contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrare în septembrie tranzacționându-se pentru 43,48 dolari pe baril. Contractele cu livrare în august pe referința americană West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționează la 40,88 dolari/baril.

Ministrul Economiei: Romgaz și Hidroelectrica trebuie să intre pe piața de furnizare pentru clienți casnici. Dacă nu se schimbă nimic, vom lua măsuri CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei: Romgaz și Hidroelectrica trebuie să intre pe piața de furnizare pentru clienți casnici. Dacă nu se schimbă nimic, vom lua măsuri

Potrivit datelor publicate de Adminstrația americană în Domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 7,5 milioane de barili, cel mai mare declin din acest an.

Analiștii intervievați de S&P Global Platts anticipau un declin de doar 2,1 milioane de barili.

Pe de altă parte parte, OPEC și aliații (OPEC+) au anunțat că vor diminua tăierile de producție, de la 9,7 milioane de barili/zi la 7,7 milioane de barli/zi.

"Nimeni nu s-ar aștepta ca OPEC+ să mențină reducerea de 9,7 milioane de barli/zi în august. Creșterea producției cu 2 milioane de barili pe zi nu este ceva de ignorat, dar revenirea cererii, deși mai lentă decât estimărilor, o justifică", a declarat Paola Rodriguez-Masiu, senior oil markets analyst la Rystad Energy.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
eia
stocuri petrol
stocuri sua
opec+
petrol
pret petrol
rusia