Ca și Guvernul Dăncilă, ministrul Economiei vrea listarea a 10-15% din Hidroelectrica. Anul acesta însă nu va fi nimic

Ca și Guvernul Dăncilă, ministrul Economiei vrea listarea a 10-15% din Hidroelectrica. Anul acesta însă nu va fi nimic
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2020

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că  susține listarea pe bursă a Hidroelectrica în limita unui pachet de 10% sau 15% din acțiuni, cote procentuale avansate și de fostul Guvern Dăncilă.

Urmărește-ne și pe Google News

Un document guvernamental din primăvara anului trecut menționa intenția de vânzare prin bursă a unui pachet de 10% din acțiunile Hidroelectrica. Ulterior, după o discuție cu premierul de atunci, Viorica Dăncilă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care sprijinea guvernarea, a arătat că vrea vânzarea unui pachet de 15-20% din compania de stat Hidroelectrica.

Cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, controlat de statul român, a semnat în luna mai cu STJ Advisors Group contractul de prestări servicii de consultanță pentru piața de capital, de tip “Equity Advisor”, oferta câștigătoare fiind în valoare de 950.000 euro.

EXCLUSIV Din culisele comerțului transfrontalier cu energie România-Ungaria. Câți bani pot face traderii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Din culisele comerțului transfrontalier cu energie România-Ungaria. Câți bani pot face traderii

Este cert însă 100% că listarea la bursă a celui mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, controlat de statul român, nu va fi anul acesta, din cauza efectelor pandemiei de COVID-19, a declarat anterior, pentru Profit.ro, Karoly Borbely, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica și fost secretar de stat în Ministerul Energiei, actualmente al Economiei.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri deține 80% din capitalul Hidroelectrica, restul acțiunilor fiind în posesia Fondului Proprietatea.

Achizițiile publice prin negociere directă vor continua și pe durata stării de alertă CITEȘTE ȘI Achizițiile publice prin negociere directă vor continua și pe durata stării de alertă

Hidroelectrica a terminat anul trecut cu un profit operațional EBITDA de peste 3 miliarde lei, la o cifră de afaceri de 4,14 miliarde lei. Ca urmare a abrogării celebrei și controversatei OUG nr. 114/2018, acționarul minoritar FP și-a reevaluat în creștere participația de 20% din capitalul companiei, de la 4,144 miliarde lei în noiembrie 2019 la 4,886 miliarde lei în decembrie anul trecut. La 31 decembrie 2018, evaluarea era de 3,885 miliarde lei. La această evaluare, întreaga companie ar valora circa 24,4 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
listare hidroelectrica
ipo hidroelectrica
profit hidroelectrica
dividende hidroelectrica