Volumele revin la BVB. Tranzacții neobișnuite pe Transgaz

Volumele revin la BVB. Tranzacții neobișnuite pe Transgaz

Sursa foto: Luděk Houška | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 iun 2021

Rulajul pieței de acțiuni a fost unul din cele mai ridicate din ultimele săptămâni, o contribuție importantă fiind transferurile, care au depășit 28 milioane lei, realizate pe titlurile transportatorului de gaze naturale Transgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După 2 zile consecutive în care piața bursieră a primit 2 emitenți noi, respectiv Transport Trade Services (TTS) și Agroland Agribusiness (AAB), investitorii s-au întors către „jucăriile” vechi. Cu elan la tranzacționare!

Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 73,23 milioane lei (14,87 milioane euro), fiind cu aproape 2 treimi mai mare decât valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani care a adus promovarea bursei românești la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell.

CONFIRMARE ZebraPay, cu cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, a venit la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE ZebraPay, cu cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, a venit la bursă

La această activitate, o contribuție deosebită au avut-o titlurile Transgaz Mediaș (TGN), cu tranzacții de 28,12 milioane lei, neobișnuite pentru acest emitent. Cotația a urcat cu 0,73%, până la nivelul de 284,00 lei/acțiune. În oferta TTS unul din cumpărătorii activi în această perioadă a fost fondul american sectorial în domeniul utilităților Utilico Emerging Markets care a achiziționat 5% din titlurile transportatorului fluvial care astăzi s-au depreciat cu 1,99%, până la prețul de 19,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,29 milioane lei.

Acțiunile ce dețin ponderea în structura indicilor au avut închideri divergente. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 0,60%, până la prețul de 0,4220 lei/acțiune, pe transferuri de 10,44 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 1,08%, până la prețul de 2,7500 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,39 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,56%, până la prețul de 1,7700 lei/acțiune, pe o activitate de 1,80 milioane lei.

NN Pensii, cel mai mare jucător al pieței locale de capital, a cumpărat 7,58% din Transport Trade Services, lider al transportului fluvial în România. Și Aegon cumpără acțiuni CITEȘTE ȘI NN Pensii, cel mai mare jucător al pieței locale de capital, a cumpărat 7,58% din Transport Trade Services, lider al transportului fluvial în România. Și Aegon cumpără acțiuni

Sunt mișcări care au dat tendințe neconcludente și la nivelul indicilor: -0,17% pentru indicele compozit BET Plus, -0,28% pentru indicele financiar BET-FI care au închis la nivelul de 52.019,25 puncte, +0,57% pentru indicele energetic BET-NG și -0,16% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.596,38 este susținut de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele revin la BVB. Tranzacții neobișnuite pe Transgaz

Titlurile Romgaz (SNG) au urcat cu 0,98%, până la prețul de 30,85 lei/acțiune, pe tranzacții de 7,05 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), au coborât cu 0,24% sub referință, până la prețul de 16,40 lei/acțiune, pe un rulaj de 3,41 milioane lei.

La capitolul creșteri, titlurile Purcari Wineries (WINE) au câștigat 3,04%, până la prețul de 30,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,04 milioane lei, și titlurile SafeTech Innovations (SAFE) au avut un salt de 9,93%, până la prețul de 64,20 lei/acțiune, pe o activitate de 1,43 milioane lei.

În jurul reperului unor schimburi de 1 milion de lei s-au mai aflat titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care au staționat la prețul de 0,8300 lei/acțiune, titlurile Nuclearelectrica (SNN) ce s-au corectat cu 0,54%, până la prețul de 27,70 lei/acțiune, și titlurile Rompetrol Well Services (SNN) care s-au apreciat cu 2,27%, până la prețul de 0,6300 lei/acțiune în ziua în care furnizorul de servicii petroliere a anunțat un câștig de cauză într-un litigiu cu acționarul minoritar KJK din Finlanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica