Volumele se prăbușesc pe bursa românească

Volumele se prăbușesc pe bursa românească

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 mai 2020

Într-o zi în care predominantă a fost culoarea verde pe ecranele de la BVB, activitatea de tranzacționare a fost una din cele mai slabe ale perioadei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impulsul de revenire consemnat în ședința de marți de la Bursa de Valori București s-a păstrat și la debutul sesiunii de astăzi, când în medie piața mai avansa cu 1%. Susținerea slabă la cumpărare a determinat, însă, o alunecare a cotațiilor pe tot parcursul orarului de tranzacționare. Piața a fost în suferință la nivelul volumelor, iar rulajul pieței de acțiuni abia a fost de 22,78 milioane lei (4,72 milioane euro).

Indicii principali au reușit, însă, să se mențină deasupra nivelurilor de referință. Astfel, indicele compozit BET Plus a câștigat 0,21%, iar indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,20%, până la nivelul de 8.106,93 puncte, unde sub aspect tehnic se găsește din nou într-o zonă neutră delimitată de mediile mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21) și 55 de zile (EMA55), dar și retragerile Fibonacci de 38,20% și 50,00% ale impulsului de scădere din martie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele se prăbușesc pe bursa românească

Piața a fost tractată de titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au apreciat cu 1,25%, până la prețul de 0,3250 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,56 milioane lei, ceea ce a favorizat și o supraperformare a indicelui energetic BET-NG, un cu avans de 0,52%. La același capitol, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 1,15%, până la prețul de 15,54 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,10 milioane lei, iar Romgaz Mediaș (SNG) au câștigat 0,35%, până la prețul de 28,40 lei/acțiune, pe transferuri de 2,69 milioane lei, în ziua în care Profit.ro a publicat în exclusivitate o declarație a directorului executiv Volintiru potrivit căreia compania ar viza o achiziție care să îi faciliteze intrarea pe piața furnizorilor de gaze pe segmentul rezidențial.

Altminteri, piața a pierdut din suflu în contextul în care și indicii americani au avut oscilații neconcludente pe parcursul zilei, iar tabloul bursier european a fost mai degrabă negativ: -1,12% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,07% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -1,11% pentru indicele CAC40 de la Paris, -1,15% pentru indicele DAX30 din Germania, -1,93% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,14% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,41% pentru indicele PX de la Praga.

Președintele Bursei Radu Hanga se retrage din boardul SIF Oltenia. Demisionarul motivează cu incompatibilitate între poziția sa de la BVB și cea de administrator la un emitent momentan suspendat de la tranzacționare CITEȘTE ȘI Președintele Bursei Radu Hanga se retrage din boardul SIF Oltenia. Demisionarul motivează cu incompatibilitate între poziția sa de la BVB și cea de administrator la un emitent momentan suspendat de la tranzacționare

Impasul din Europa s-a transpus cel mai bine la BVB prin declinul de 0,95% al titlurilor Erste Group AG (EBS), care au adunat schimburi de 1,97 milioane lei. Pe același segment bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,61%, până la prețul de 1,9820 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei din piața reglementată, de 3,71 milioane lei, în timp ce pe același emitent s-a realizat singura tranzacție specială a zilei din piața deal, în valoare de aproxiamtiv 993.000 de lei.

Titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au pierdut 0,35%, până la prețul de 11,26 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,87 milioane lei, iat titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 0,43%, până la prețul de 1,1500 lei/acțiune, pe transferuri de 2,19 milioane lei. Totuși, indicele financiar BET-FI a închis cu 0,09% peste referință, favorizat de aprecierea pe medie a acțiunilor SIF, și a închis la nivelul de 40.668,88 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
erste