Impact Developer & Contractor acordă dividende cu randament mai mic de 3% și vizează lansarea unei emisiuni de obligațiuni de 100 milioane euro

Impact Developer & Contractor acordă dividende cu randament mai mic de 3% și vizează lansarea unei emisiuni de obligațiuni de 100 milioane euro

Sursa foto: Alexander Raths / dreamstime.com

scris 29 apr 2020

Compania Impact acordă un dividend brut de 0,04 lei/acțiune și propune un program de răscumpărări pentru acțiuni reprezentând până la 3,64% din capitalul social.

Adunările Generale ale Acționarilor de la Impact Developer & Contractor (IMP) a cau aprobat propunerea Consiliului de Administrație al companiei pentru distribuirea profitului net de 154,14 milioane lei raportat de societate pentru anul trecut. Cum cea mai mare parte a acestuia a rezultat din reeavaluarea activelor imobiliare existente, suma de 135,35 milioane lei va rămâne ca profit nerepartizat.

În același timp, suma de 10,72 milioane lei va fi acordată sub formă de dividende. Dividendul brut cu dată a plății este 17 iulie, este de 0,04 lei/acțiune, iar raportat la ultimul preț de închidere de pe bursă, de 1,35 lei/acțiune, randamentul net al acestuia este de 2,81%.

OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro CITEȘTE ȘI OMV Petrom estimează un profit în scădere cu 21% la un preț al barilului dublu față de cel actual! Orice ieftinire cu 1 dolar a țițeiului va avea un impact negativ de 20 de milioane de euro

Acționarii au mai aprobat un program de răscumpărare pentru un număr de 10,00 milioane acțiuni, reprezentând 3,64% din capitalul social. Achizițiile pentru care se disponibilizează suma de 25,00 milioane lei ar urma să fie realizate la prețuri între 0,50 lei/acțiune și 2,50 lei/acțiune și trebuie duse la îndeplinire în maxim 18 luni de la publicarea hotărârii AGA în Monitorul Oficial. Titlurile dobândite ar urma să fie alocate către salariați și conducere.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a mai aprobat emisiuni de obligațiuni având o valoarea maximă nominală totală de 100,00 milioane euro, cu scadențe între 3 și 7 ani și o dobândă maximă de 7%. Compania a contractat numeroase împrumuturi în anii trecuți, inclusiv de pe piața obligatară, resursele fiind utilizate pentru finanțarea construcțiilor din cartierele Greenfield și Luxuria Domenii Residence din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa