Vrancart Adjud va primi un ajutor de stat pentru o investiție majoră pe segmentul de reciclare

Vrancart Adjud va primi un ajutor de stat pentru o investiție majoră pe segmentul de reciclare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 ian 2021

Listată la BVB, compania Vrancart realizează pe platforma sa industrială de la Adjud o investiție în zona de reciclare a deșeurilor, pentru care va primi un ajutor de stat de 8,3 milioane euro.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Producătorul de hârtie și carton ondulat Vrancart Adjud (VNC) face în următorii 2 ani o investiție majoră pe segmentul de reciclare, extinzându-și activitățile de recuperare a deșeurilor și pe segmentele de cofraje, lemn, plastic, combustibili și cenușă industrială. Suma alocată se va ridica la 17 milioane euro, din care aproape jumătate va fi reprezentată de un ajutor de stat.

Noile operațiuni vor fi asigurate de societatea Vrancart Recycling, unde compania-mamă listată la Bursa de Valori București deține 100% din acțiuni și va coduce la o linie de business de 8,5 milioane de euro unde vor lucra 164 de angajați.

Capitalizarea Tesla urcă, în premieră, peste pragul de 800 miliarde dolari. Anterior a depășit Facebook CITEȘTE ȘI Capitalizarea Tesla urcă, în premieră, peste pragul de 800 miliarde dolari. Anterior a depășit Facebook

La 9 luni, firma afișa un profit net de 10,09 milioane lei, în scădere cu 34,65% față de 15,44 milioane lei în intervalul similar din 2020. Pentru data de 30 septembrie, Vrancart SA raporta datorii totale de 194,60 milioane lei, în declin cu 8,68% față de cele de 213,09 milioane lei de la sfârșitul anului 2019. Aici sunt incluse și obligațunile corporative de 38,25 milioane lei emise în martie 2017 și având scadența în anul 2024 (VNC24), deținute în proporție de 96% de acționarul majoritar SIF Banat Crișana (SIF1) care are o participație de 75,06% din acțiunile companiei. La ultimul preț de închidere de pe bursă, de 0,1640 lei/acțiune, capitalizarea de piață a Vrancart este de 169,16 milioane lei (34,73 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
bursa
bvb
mediu
sif banat crisana
dedeman