Eșec - Vast Resources, finanțare eșuată pentru proiectul minier de la Băița Plai

Eșec - Vast Resources, finanțare eșuată pentru proiectul minier de la Băița Plai
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 ian 2021

Compania britanică de minerit Vast Resources, proprietarul minei polimetalice Băița Plai, din județul Bihor, nu a reușit să obțină aprobarea creditorilor pentru un împrumut garantat cu active, destinat finanțării proiectului din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Împrumutul, a cărui valoare nu a fost dezvăluită, urma să fie acordat de “o bancă internațională”, la capătul unui proces inițiat în martie anul trecut și care a presupus asumarea mai multor angajamente de către Vast Resources referitoare la mina Băița Plai.

Creditorul “a dat de înțeles că decizia nu are legătură cu activitatea sa minieră actuală și nu se reflectă negativ asupra minei polimetalice Baita Plai a companiei”, potrivit Vast Resources.

Au apărut primele oferte de electricitate concurențiale cu tarif diferențiat, de zi și de noapte. Când merită însă semnat un astfel de contract CITEȘTE ȘI Au apărut primele oferte de electricitate concurențiale cu tarif diferențiat, de zi și de noapte. Când merită însă semnat un astfel de contract

Compania britanică analizează acum o posibilă restructurare sau reorganizare a structurii corporative, “care va permite investitorilor să aibă o expunere variabilă la diferite elemente ale activității curente, atât de mărfuri, cât și jurisdicționale”.

Vast Resources precizează că rămâne bine finanțată, în urma unui plasament de acțiuni finalizat în decembrie, prin care a atras 4,85 milioane de lire sterline de la investitori.

Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a intrat pe piața locală în 2014, prin achiziția unei participații de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai, repusă în funcțiune vara trecută.

Recent, compania și-a majorat deținerea la 100%, în schimbul sumei de 4,84 milioane de lire sterline (circa 6,4 milioane dolari) în acțiuni proprii.

Tranzacție - Alive Energy, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile din România, cumpără centrala fotovoltaică din Timiș a grupului chinez Jiangsu Zhongli CITEȘTE ȘI Tranzacție - Alive Energy, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile din România, cumpără centrala fotovoltaică din Timiș a grupului chinez Jiangsu Zhongli

Mina Băița Plai a fost estimată la 70 milioane de dolari în cadrul unei evaluării efectuate de directorii independenți ai Vast Resources.

Vast Resources a demarat producția comercială la Băița Plai în vară, la câteva luni după ce a primit avizul final de la ANRM pentru redeschiderea minei polimetalice, închisă în 2013. Compania a semnat un acord cu Mercuria pentru vânzarea concentratului de cupru extras la Băița.

Britanicii operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și au în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care au primit licența de exploatare vara trecută.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur.

De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
finantare baita plai
mina baita plai
imprumut