Wall Street a închis în scădere bruscă, în urma unei vânzări generalizate

Wall Street a închis în scădere bruscă, în urma unei vânzări generalizate

Foto dreamstime.com

scris 29 iun 2022
Wall Street a închis marți în scădere bruscă, în urma unei vânzări generalizate, în condițiile în care datele privind încrederea consumatorilor au diminuat optimismul investitorilor și au alimentat îngrijorările legate de o posibilă recesiune.
 
S&P și Nasdaq au scăzut cu aproximativ 2% și, respectiv, 3%, cu Apple, Microsoft și Amazon în declin puternic. Indicele Dow Jones a pierdut 1,6%.
 
UiPath trece la concedieri CITEȘTE ȘI UiPath trece la concedieri

"Piețele au fost calme până când au apărut datele privind încrederea consumatorilor", a declarat Peter Tuz, președinte al Chase Investment Counsel, citat de Reuters.

În iunie, încrederea consumatorilor americani a coborât la minimul ultimelor 16 luni, pe fondul inflației foarte mari, potrivit unui sondaj al Conference Board.
 
Cu două zile înainte de finele celui de-al doilea trimestru, indicele de referință S&P 500 este pe cale să înregistreze cea mai mare scădere procentuală la nivelul primului semestru din 1970 încoace.
 
Totodată, toți cei trei indici sunt pe cale să înregistreze două scăderi trimestriale consecutive pentru prima dată din 2015.
 
"La un moment dat, aceste vânzări agresive se vor opri, dar nu pare că acest lucru se va întâmpla prea curând", a declarat Tim Ghriskey, senior portfolio strategist la Ingalls & Snyder din New York.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed