Wall Street începe săptămâna în creștere

Wall Street începe săptămâna în creștere

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2022

Acțiunile americane au încheiat prima sesiune de tranzacționare a săptămânii în creștere, după ce au fluctuat între câștiguri și pierderi în cea mai mare parte a zilei, în așteptarea noilor decizii de politică monetară ale Fed.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii estimează o nouă majorare semnificativă a dobânzilor la ședința Rezervei Federale (Fed) de la mijlocul săptămânii, de cel puțin 0,75 puncte procentuale, în condițiile în care încearcă să frâneze inflația galopantă.

Indicele S&P 500 a avansat cu 0,69%, Dow Jones s-a apreciat cu 0,64%, iar Nasdaq Composite cu 0,76%.

GRAFIC Investitorii de la BVB, finalmente, aruncă prosopul. Vând și ajung din urmă scăderile de pe bursele mari. Indicele BET – cel mai mare declin din ultimele 6 luni. „Nu se așteaptă nimeni la ceva pozitiv.” CITEȘTE ȘI GRAFIC Investitorii de la BVB, finalmente, aruncă prosopul. Vând și ajung din urmă scăderile de pe bursele mari. Indicele BET – cel mai mare declin din ultimele 6 luni. „Nu se așteaptă nimeni la ceva pozitiv.”

Randamentul obligațiunilor pe 10 ani a depășit pragul de 3,5% pentru prima dată din 2011, în timp ce randamentul titlurilor pe doi ani, mai sensibile la deciziile iminente de politică monetară, a urcat la un nou maxim din 2007.

"Ne așteptăm ca FOMC (Comitetul Federal pentru Piața Deschisă, n.r.) să livreze o a treia creștere a dobânzii de 75 pb la ședința din septembrie, în intervalul 3-3,25%. Piața de obligațiuni ia în calcul o șansă de 25% pentru o majorare de 100 pb”, potrivit analiștilor Goldman Sachs, citați de MarketWatch.

Banca americană se așteaptă ca ratele dobânzilor să crească în continuare, până la un vârf de 4,25-4,5% în 2023, urmat de o primă tăiere a dobânzii în 2024 și două noi reduceri în 2025.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
rezerva federala
dobanzi fed