Acțiunile Meta, compania-mamă a Facebook, au scăzut cu 14% în ultima săptămână, aproape de un minim atins în timpul pandemiei

Acțiunile Meta, compania-mamă a Facebook, au scăzut cu 14% în ultima săptămână, aproape de un minim atins în timpul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2022

Acțiunile Meta, compania-mamă a Facebook, au scăzut cu 14% în această săptămână, până la 146,29 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din martie 2020, iar la un moment dat, vineri, au coborât la un nivel și mai scăzut, relatează CNBC, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimele 12 luni, Meta a pierdut 61% din valoarea sa de piață, aceasta fiind de departe cea mai mare scădere dintre acțiunile Big Tech și de peste două ori mai mare comparativ cu declinul indicelui Nasdaq Composite.

Germania a aprobat vânzarea a 18 obuziere RCH-155 către Ucraina CITEȘTE ȘI Germania a aprobat vânzarea a 18 obuziere RCH-155 către Ucraina

După scăderea înregistrată timp de cinci zile consecutiv, acțiunile Meta se află acum cu doar 28 de cenți peste prețul său de închidere de pe 16 martie 2020, când primele zile ale epidemiei de Covid-19 au făcut ca acțiunile din SUA să coboare puternic.

Dacă acțiunile Meta vor coborî sub 146,01 dolari pe unitate, atunci vor atinge cel mai mic nivel din ianuarie 2019. Atunci, Facebook se confrunta cu consecințele scandalului firmei de consultanță Cambridge Analytica, care a testat încrederea consumatorilor în compania de social media și a dus la o serie de audieri aprinse în Congres.

Ungaria prelungește plafonarea ipotecilor și a prețurilor la combustibili și alimente CITEȘTE ȘI Ungaria prelungește plafonarea ipotecilor și a prețurilor la combustibili și alimente

Cu toate acestea, Facebook a reușit să-și extindă numărul utilizatorilor activi în SUA, în trimestrul respectiv, deși cu puțin sub 1%.

De când și-a schimbat oficial numele în Meta, în octombrie anul trecut, veștile pentru CEO-ul Mark Zuckerberg și companie au fost cu preponderență proaste.

Topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume CITEȘTE ȘI Topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume

Actualizarea de confidențialitate a sistemului iOS de către Apple a făcut mai dificil pentru companie să ofere reclame țintite, iar popularitatea în creștere a platformei rivale de social media TikTok a îndepărtat de Facebook utilizatorii și agenții de publicitate.

Între timp, o încetinire a activităților economice a determinat multe companii să reducă cheltuielile de marketing online.

În iulie, Meta a spus că se așteaptă la un al doilea trimestru consecutiv de scădere a vânzărilor, după ce a raportat câștiguri sub așteptări în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni meta facebook
cotatii meta facebook
scadere pret actiuni meta facebook