Fondatorul celei mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, unul din cei mai bogați oameni din lume, a venit în România și anunță: Binance deschide birou local, iar din octombrie va avea serviciu de asistență în limba română

Fondatorul celei mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, unul din cei mai bogați oameni din lume, a venit în România și anunță: Binance deschide birou local, iar din octombrie va avea serviciu de asistență în limba română
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 sep 2022

Într-un plan de extindere mai larg, platforma Binance, cu 120 de milioane de utilizatori, vizează operațiuni directe în Europa de Est. Fondatorul Changpeng Zhao, cu o avere estimată de Forbes la peste 17 miliarde dolari, a venit în vizită în România, în cadrul unui turneu regional. „Este o piață foarte, foarte importantă pentru noi.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul anului, el a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume

După ce a fost broker la București, Marian și-a început o viață nouă la Arad, unde deține o mică fabrică în domeniul alimentar. Acum aproape 10 ani a început "mineritul" de bitcoin și a strâns o cantitate importantă de monede. Când a vrut să marcheze o parte din profit nu a mai reușit să găsească codurile de la portofelul digital pe care le pusese într-o carte. Nu le-a găsit nici până acum.

ANALIZĂ 20 de grafice care relevă că piața AeRO de la BVB “a înghețat”. Cauzele și când poate veni “dezghețul” CITEȘTE ȘI ANALIZĂ 20 de grafice care relevă că piața AeRO de la BVB “a înghețat”. Cauzele și când poate veni “dezghețul”

Platforma Binance de tranzacționare a monedelor virtuale este invocată ca fiind lansată tocmai pentru a fi prevenite astfel de povești neplăcute și a face mai facilă tranzacționarea pe piața cripto. Pentru un investitor în această piață, este echivalentul unui broker.

Acum, Binance, care acoperă aproximativ jumătate din piața monedelor virtuale, vine în România pentru a pune bazele unui birou local, iar din octombrie va avea și versiunea în limba română a serviciului de asistență. „Cred că Estul Europei este extrem de important”, spune Changpeng Zhao, fondatorul cu cetățenie canadiană și născut în China al companiei, răspunzând la o întrebare a Profit.ro. „Vrem să devenim globali jucând local pe mai multe piețe”, explică filosofia de expansiune.

Inflația și scumpirea energiei, care este în mod pregnant manifestă în Europa, au ridicat gradul de atenție față de piața criptomonedelor în regiune și de aceea piața are perspective de creștere, spune Zhao, care, în cadrul unui turneu în regiune, a venit și în București, unde s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Românii – prudenți la achiziția titlurilor de stat. Participarea în programul Fidelis este la doar jumătate față de exercițiul din primăvară CITEȘTE ȘI Românii – prudenți la achiziția titlurilor de stat. Participarea în programul Fidelis este la doar jumătate față de exercițiul din primăvară

 

Fondatorul celei mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, unul din cei mai bogați oameni din lume, a venit în România și anunță: Binance deschide birou local, iar din octombrie va avea serviciu de asistență în limba română

Din punctul de vedere al lui Zhao, absolvent de științe informatice la McGIll University din Montreal, piața cripto este la început și numărul plăților în monede virtuale va fi tot mai important. Cât timp criptomonedele vor fi folosite de mai puțin de 10% din consumatori, vorbim încă de pionerii noii tehnologii („early adopters”), dar după ce masa critică va depăși 20% din populație, va începe creșterea exponențială, iar tehnologia va deveni ceva obișnuit.

BT Asset se împrumută 10 milioane de euro pentru a cumpăra acțiuni Evergent Investments CITEȘTE ȘI BT Asset se împrumută 10 milioane de euro pentru a cumpăra acțiuni Evergent Investments

Piața crioptomonedelor a crescut și a intrat în atenția reglementatorilor. În SUA Security & Exchange Commission (SEC) vizează o supraveghere a tranzacțiilor pe acest segment, iar în Dubai există deja o agenție sepcializată.

Simpla reglementare nu va elimina riscurile, spune Zhao, care în luna mai acestui an, la aproape 5 ani de la fondarea în iulie 2017 a platfomei Binance, era creditat de Indexul Bloomberg al miliardarilor cu o avere netă de 14,90 miliarde lei. La acest moment, el este creditat de Forbes cu o avere de 17,4 miliarde dolari.

Ofertă pentru investiții cu orizont de timp prestabilit și alternativă la depozitele în euro. BRD AM lansează 4 fonduri noi, inclusiv unul axat pe oportunitățile de moment CITEȘTE ȘI Ofertă pentru investiții cu orizont de timp prestabilit și alternativă la depozitele în euro. BRD AM lansează 4 fonduri noi, inclusiv unul axat pe oportunitățile de moment

Volumele pe piața criptomonedelor au scăzut abrupt la începutul anului în prefigurarea etapei de aversiune la risc exacerbată de declanșarea conflictului din Ucraina. Ulterior și trendul descendent s-a accelerat, ceea ce a creat dezamăgire față de o piață în care în mod special tinerii și cei pasionați de tehnologie au fost entuziasmați.

Zhao, care în primăvară a alocat prin Binance 500 milioane dolari pentru a fi cofinanțator în tranzacția prin care Elon Musk a vrut să preia Twitter, nu știe când se va încheia acest trend de scădere. El este mai preocupat de creșterea numărului de utilizatori și intensificarea activității decât de prețuri care până la urmă vor fi adecavte interesului investitorilor pentru aceste active. Platforma a ajuns la 120 milioane de utilizatori la nivel mondial și interesul este pentru continuarea extinderii, inclusiv în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
changpeng zhao
bitcoin
criptomonede