Zentiva România, afaceri și profit în creștere la T1

Zentiva România, afaceri și profit în creștere la T1
scris 15 mai 2020

Întrunind, în urma unei operațiuni de majorare de capital social, condițiile de delistare, Zentiva România raportează un avans de 5% al câștigului, pe fondul unor venituri în creștere.

Zentiva România (SCD), producătorul celebrului medicament Algocalmin, a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 153,13 milioane lei, cu 2,60% mai mare decât cea de 149,25 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, profitul operațional a urcat cu 3,35%, la 39,74 milioane lei, de la 38,45 milioane lei. Dinamica a fost apropiată, +4,76%, în cazul profitului net, care s-a majorat la 34,13 milioane lei, de la 32,58 milioane lei.

În primele zile ale anului, compania a anunțat fuziunea acționarului majoritar Zentiva Group cu societatea AI Sirona Bidco, în secvența tranzacței prin care grupul farmaceutic francez Sanofi a vândut către fondul american de private equity Advent International divizia europeană de medicamente generice Zentiva, prezentă și pe piața din România. Advent a achitat 1,9 miliarde euro pentru această tranzacție.

INFOGRAFIC Antibiotice Iași, profit net trimestrial cu un sfert mai mare în contextul unor facilități fiscale. Cum a navigat compania prin criza coronavirus CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Antibiotice Iași, profit net trimestrial cu un sfert mai mare în contextul unor facilități fiscale. Cum a navigat compania prin criza coronavirus

Cu acționar majoritar nou, Zentiva România a derulat în vara trecută o operațiune de majorare de capital social, care a adus compania Zentiva Group din Cehia la o deținere de 95,95%, cu aproape un procent peste pragul care permite, conform legislației actuale, delistarea de pe bursă.

Activele totale ale Zentiva România se ridicau la data de 31 martie la 1,08 miliarde lei, fiind cu 5,88% mai mari decât cele de 1,02 miliarde lei prinse în bilanț la sfârșitul anului 2019. La ultimul preț de pe bursă de 3,18 lei/acțiune, Zentiva România are o capitalizare de piață de 2,21 miliarde lei (456,84 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
zentiva romania
bvb
bursa
advent
sanofi