Piața de leasing operațional a crescut cu 13%, anul trecut, ajungând la nivelul de 55.500 de unități în administrare

Piața de leasing operațional a crescut cu 13%, anul trecut, ajungând la nivelul de 55.500 de unități în administrare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2016

Piața de leasing operațional a depășit nivelul de 55.500 de unități în administrare la finalul anului 2015, în creștere cu 13% față de anul 2014, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Societăților de Leasing Operațional (ASLO).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În perioada ianuarie-decembrie, au fost înmatriculate aproape 15.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 16% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 94.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare. Astfel, previziunile, care indicau un nivel de 55.000 de autovehicule pentru finalul anului, au fost confirmate", se arată în document.

Potrivit acestuia, există premise pozitive și pentru 2016, specialiștii estimând o îmbunătățire a indicatorilor de creștere economică.

"În continuare, având în vedere perspectivele macroeconomice pozitive precum și relaxarea fiscală de la începutul anului, sunt premise ca și în 2016 piața de leasing operațional să-și continue creșterea. Astfel pentru finalul anului, estimez circa 60.000 de unități în administrare, ceea ce ar însemna o creștere de aproape 10%", a declarat Bogdan Apahidean, președinte ASLO.

EXCLUSIV Încă un asigurător bulgar vrea să vândă RCA în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Încă un asigurător bulgar vrea să vândă RCA în România

Alături de APIA, ASLO salută inițiativa parlamentară prin care se propune incriminarea distinctă a înșelăciunii privind date sau caracteristici tehnice ale autovehiculelor, oferind, prin membrii săi, 'suport pentru crearea și implementarea mecanismelor necesare aplicării reglementărilor în mod corect și eficient'.

"În structura portofoliului (la nivel de asociație) observăm o creștere a preferinței clienților pentru serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 70%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreținere și reparații, asigurări (RCA și CASCO), asistență rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat", arată ASLO, care reprezintă 98% din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
leasing operational
aslo