Pirelli se pregătește de revenirea la bursă. Producătorul de anvelope vrea să vândă până la 40% din acțiuni

Pirelli se pregătește de revenirea la bursă. Producătorul de anvelope vrea să vândă până la 40% din acțiuni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 sep 2017

Producătorul Italian de anvelope Pirelli, controlat de compania chineză cu capital de stat ChemChina, prezent și în România, vrea să vândă până la 40% din capitalul propriu pe bursa de la Milano, prin intermediul unei oferte globale de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revenirea pe bursă a celui de-al cincilea producător mondial de anvelope are loc la doi ani după ce China National Chemical (ChemChina) a preluat 65% din acțiunile companiei Marco Polo Industrial Holding, care deține 100% din capitalul Pirelli.

Anterior delistării de la bursa milaneză, în noiembrie 2015, acțiunile Pirelli s-au tranzacționat fără întrerupere începând cu anul 1922.

China a interzis ofertele de monede digitale, declarându-le ilegale CITEȘTE ȘI China a interzis ofertele de monede digitale, declarându-le ilegale

Ceilalți acționari Pirelli sunt companiile Camfin, cu o participație de 22,40% și Long-Term Investments (LTI), fond de investiții cu sediul la Luxemburg, controlat de gigantul rus Rosneft. Camfin este controlată indirect de CEO-ul Pirelli, Marco Tronchetti Povera, printre acționarii companiei aflându-se băncile italiene UniCredit și Sanpaolo.

ChemChina, Camfin și LTI au preluat Pirelli în martie 2015, în schimbul a 7,1 miliarde de euro.

Conform termenilor ofertei globale de acțiuni, ChemChina și Camfin s-au angajat să nu vândă pachete de acțiuni suplimentare la Pirelli pentru cel puțin un an de la listarea pe bursa din Milano, iar LTI pentru o perioadă de șase luni.

Oferta de acțiuni va consta dintr-o ofertă publică inițială (OPI) și un plasament privat destinat investitorilor instituționali din Italia și străinătate.

Pirelli este al cincilea mare jucător pe piața anvelopelor, după Bridgestone, Michelin, Continental și Goodyear. Compania, fondată în 1872, are unități de producție în 13 țări și operează o rețea de vânzări în mai mult de 160 de state.

În România, Pirelli este prezentă prin intermediul fabricii din Slatina, inaugurată în 2005. Italienii au investit până acum peste 555 milioane de euro în activitățile din România și au creat peste 2.200 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
pirelli
listare
oferta actiuni
milano