Polonezii de la Innova Capital au vândut procesatorul român de plăți Provus Group pentru 32 milioane euro

Polonezii de la Innova Capital au vândut procesatorul român de plăți Provus Group pentru 32 milioane euro
scris 1 mar 2016

Provus Group, cel mai mare centru de procesare plăți din România și unul dintre cele mai mari din Europa de Est, a fost achiziționat de furnizorul german de servicii pentru plăți electronice Wirecard pentru suma de 32 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei germane.

Wirecard a preluat de la fondul de investiții polonez Innova Capital întregul pachet de acțiuni al Provus, care include diviziile Provus Services Provider, Romcard și Supercard Solutions & Services. Innova Capital a cumpărat Provus în ianuarie 2011, iar în 2013 a preluat pachetul majoritar al companiei Supercard Solutions & Services.

Înființat în anul 2001, Provus activează pe piața financiară din România în domeniul procesării tranzacțiilor cu carduri, al personalizării cardurilor, precum și al serviciilor legate de sectorul de retail. Grupul are 114 angajați, iar portofoliul de clienți include, printre altele, lanțul de farmacii Sensiblu, MOL România, lanțurile de supermarketuri Cora, Profi, Metro Cash&Carry România, dar și filialele locale ale băncilor OTP, Unicredit și Societe Generale.

"Achizița Provus va permite Wirecard să își accelereze, în mod sistematic, expansiunea în Europa de Est", a spus Roland Toch, managing director al Wirecard pentru regiunea din Europa Centrală și de Est.

Grupul Garanti România și-a triplat profitul net în 2015 CITEȘTE ȘI Grupul Garanti România și-a triplat profitul net în 2015

Aceasta este a doua achiziție din acest an efectuată de compania germană. În februarie, Wirecard a preluat integral procesatorul de plăți Moip Pagamentos de la fondul de investiții Ideiasnet, în schimbul a 23,5 milioane euro în numerar. Wirecard ar mai putea plăti Ideiasnet o sumă de până la 13,5 milioane euro, în funcție de rezultatele financiare ale Moip în perioada 2016-2018.

Potrivit companiei germane, conducerea Provus nu va fi schimbată în urma tranzacției.

Wirecard estimează că Provus va obține un profit operațional EBITDA de 4 milioane euro în 2016, în timp ce costurile legate de integrarea activităților Provus în cadrul grupului german sunt preconizate la aproximativ 500.000 euro.

Provus Group a avut afaceri consolidate de 39,5 milioane lei (8,85 milioane euro) și un profit net de 8,97 milioane lei (2 milioane euro) în 2014, cel mai recent an pentru care sunt disponibile informații financiare pe site-ul Ministerului Finanțelor. 

Fondat în 1999 în orașul german Ascheim, Wirecard este unul dintre jucătorii majori pe piața mondială a serviciilor de plăți electronice. Compania are 1.750 de angajați. În 2014, Wirecard a raportat un profit EBITDA de 173 milioane euro, în urcare de la 126 milioane euro în anul anterior. Cifra de afaceri a crescut de la 482 milioane euro la 601 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
provus
wirecard
tranzactie
preluare
innova capital
procesator plati electronice