Eurobank a finalizat preluarea subsidiarei Alpha Bank din Bulgaria

Eurobank a finalizat preluarea subsidiarei Alpha Bank din Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2016

Postbank, subsidiara Eurobank din Bulgaria, a finalizat cu succes achiziționarea operațiunilor filialei bulgare a Alpha Bank, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Subsidiara Alpha Bank are 82 de sucursale în Bulgaria, activele sale totale se ridică la 464 milioane de euro, iar valoarea depozitelor este de 261 milioane de euro.

Cele două instituții financiare vor funcționa sub brandul Postbank.

Postbank a fost înființată în urmă cu 25 de ani și are o poziție strategică în industria bancară a Bulgariei.

Ca parte a angajamentelor asumate de Grecia pentru a primi al doilea pachet de asistență financiară, băncile elene s-au angajat să-și restructureze operațiunile, să renunțe la o parte a activelor din Balcani și să se concentreze pe piața internă.

\ CITEȘTE ȘI "Puiu" Popoviciu renunță la afacerile pe litoral și scoate la vânzare hotelul Neptun

Prin achiziționarea subsidiarei Alpha din Bulgaria, Postbank își întărește poziția în țară și își extinde baza de clienți pe segmentele de retail și corporate. După finalizarea tranzacției, Postbank, care are în prezent 180 de sucursale, va deveni al patrulea mare grup bancar din Bulgaria, activele sale depășind 6,3 miliarde de leva.

Cele patru mari bănci din Grecia - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank - dețin 23% din totalul activelor bancare din Bulgaria, în timp ce în România proporția este de circa 12%. Acestea sunt prezente și pe piața din România. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
eurobank
alpha bank