Președintele BCE: Suntem pregătiți cu noi măsuri de stimulare, dacă va fi necesar

Președintele BCE: Suntem pregătiți cu noi măsuri de stimulare, dacă va fi necesar
scris 29 sep 2020

Stimulentele monetare ale Băncii Centrale Europene au ajutat la stabilizarea economiei, afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar instituția este pregătită să adopte noi măsuri dacă va fi necesar, a afirmat președintele BCE, Christine Lagarde, transmit AP și Reuters.

"Criza de sănătate publică va continua să afecteze activitatea economică și reprezintă un risc semnificativ la adresa perspectivelor economice", le-a spus Lagarde membrilor Comitetului economic și monetar din Parlamentul European, scrie Agerpres.

Google Meet aduce funcția de estompare a zgomotelor pe Android și iOS CITEȘTE ȘI Google Meet aduce funcția de estompare a zgomotelor pe Android și iOS

"BCE continuă să fie pregătită să-și ajusteze toate instrumentele, după caz. Programul de achiziții de titluri de stat (PEPP), în valoare de 1.350 miliarde de euro, a avut un impact major în stabilizarea piețelor și a economiei, în contextul șocului provocat de efectele pandemiei", a explicat șeful BCE.

Totuși, a adăugat oficialul, inflația continuă să se îndepărteze de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%. Rata anuală a inflației în zona euro a coborât în teritoriu negativ în august 2020, pentru prima dată după luna mai 2016, o consecință a diminuării cererii din cauza pandemiei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
christine lagarde