Președintele Trump a acuzat China și Rusia că joacă un ”joc” al devalorizării monedelor

Președintele Trump a acuzat China și Rusia că joacă un ”joc” al devalorizării monedelor
scris 17 apr 2018

Președintele american Donald Trump a acuzat luni China și Rusia că joacă un ”joc” al devalorizării monedelor, relatează MarketWatch.

La câteva zile după ce Departamentul Trezoeriei a refuzat să eticheteze China și Rusia drept manipulatoare ale cursului valutar, Trump a atacat Beijingul și Moscova pentru ceea ce el a numit ”Un joc al devalorizării monedelor în timp ce Statele Unite continuă să mărească dobânzile. Este inacceptabil!”, scrie News.ro.

Trump a afirmat în repetate rânduri în timpul campaniei sale electorale că va numi China manipulatoare a cursului valutar încă din prima zi a mandatului său prezidențial.

Un judecător american admite o plângere în nume colectiv - \ CITEȘTE ȘI Un judecător american admite o plângere în nume colectiv - "class action" - împotriva sistemului de recunoaștere facială al Facebook

În raportul de vineri al Trezoreriei se arată că în anul 2017 yuanul chinezesc a evoluat în general, în raport cu dolarul, în direcția care ar trebui să contribuie la reducerea surplusului  comercial al Chinei în relațiile cu Statele Unite.

Rubla s-a devalorizat comparativ cu dolarul, în urma noilor sancțiuni impuse de Statele Unite unor companii și persoane din Rusia, între care și ginerele președintelui Vladimir Putin.

Întrebat de ce Statele Unite nu au numit China o manipulatoare a cursului valutar, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat reporterilor că Beijingul este pe lista de supraveghere a Trezoreriei.

”Este ceva ce Departamentul Trezoreriei și administrația monitorizează în permanentță”, a spus Sanders.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
donald trump
devalorizare monede