Prețul aluminiului atinge un maxim istoric după atacul Rusiei asupra Ucrainei

Prețul aluminiului atinge un maxim istoric după atacul Rusiei asupra Ucrainei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 feb 2022

Prețul aluminiului a urcat la cel mai mare nivel din istorie după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi o operațiune militară în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața se confrunta deja cu oferta insuficientă de aluminiu, iar conflictul Rusia-Ucraina ar putea agrava această criză. Producția Rusiei reprezintă circa 6% din oferta de aluminiu la nivel global.

PREMIERĂ Aproximativ 100.000 de români au subscris în fondurile de investiții. Dublare a plasamentelor indirecte în acțiuni CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Aproximativ 100.000 de români au subscris în fondurile de investiții. Dublare a plasamentelor indirecte în acțiuni

Aluminiul a atins joi un preț de 3.388 dolari tona pe bursa londoneză London Metal Exchange, depășind recordul precedent, atins în 2008.

Președintele american Joe Biden a amenințat Rusia cu "sancțiuni severe", care ar putea viza exporturile de aluminiu, petrol și alte materii prime și materiale.

Cteșteri importante de preț au fost consemnat și în cazul petrolului. La scurt timp după discursul ținut de Vladimir Putin joi dimineață, prețul barilului de petrol a depășit 100 de dolari pentru prima dată în ultimii 8 ani.

Rusia este și un important exportator de nichel și cupru. Nichelul se tranzacționează la cel mai mare nivel din ultimul deceniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
aluminiu
pret aluminiu
rusia
ucraina