Rubla s-a depreciat cu 10%, la un nou minim istoric, imediat după atacul Rusiei asupra Ucrainei

Rubla s-a depreciat cu 10%, la un nou minim istoric, imediat după atacul Rusiei asupra Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2022

Rubla rusă s-a depreciat cu 10% joi dimineață, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat începerea acțiunii militare în Ucraina. Bursele din Moscova și Sankt Petersburg și-au suspendat pe termen nelimitat tranzacționarea pe piețele pe care le operează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda rusă s-a prăbușit imediat cu 10%, la un nou minim istoric, ajungând la un nivel de 90 ruble pentru un dolar și 100 ruble pentru un euro euro.

Atât Bursa din Moscova, cât și cea din Sankt Petersburg au declarat că suspendă pe termen nelimitat tranzacționarea cu acțiuni pe platformele lor, potrivit Moscow Times.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Luni, după recunoașterea de către Rusia a independenței celor două republici ucrainene separatiste pro-ruse, Rubla a pierdut 3% față de dolarul american și a continuat să scadă la 3,3% în seara de după începerea discursului lui Putin către națiune.

Într-o intervenție la televiziunea de stat, Putin a anunțat joi acțiunile militare din Donbas, cerând forțelor militare ucrainene să depună armele și să plece acasă, potrivit agențiilor de stat RIA-Novosti și TASS.

El a avertizat că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conștiinței Guvernului Ucrainean, declarându-se covins că trupele rusești își vor face datoria.

Liderul de la Kremlin a susținut că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Ucraina a fost atacată de trupe ruse de-a lungul frontierelor sale cu Rusia și Belarus, au anunțat autoritățile de graniță ucrainene.

"Frontiera statului ucrainean a fost atacată de trupe ruse dinspre Rusia și Belarus", se arată în mesaj, în care se adaugă faptul că atacurile au fost comise în special cu ajutorul "artileriei".

Autoritățile de graniță ucrainene au mai anunțat că un atac a fost declanșat și dinspre peninsula Crimeea.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla
depreciere
burse
suspendate
moscova
sankt petersburg