Principalele burse europene au închis în scădere, din cauza incertitudinilor legate de plafonul datoriilor din SUA

Principalele burse europene au închis în scădere, din cauza incertitudinilor legate de plafonul datoriilor din SUA
scris 25 mai 2023

Principalele burse europene au închis miercuri în scădere, încrederea pieței fiind zdruncinată de negocierile blocate privind plafonul datoriilor din SUA, transmite CNBC.

Indicele Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 1,8%, aproape toate sectoarele scăzând cu peste 1%, iar acțiunile auto, bănci, asigurări și călătorii au scăzut cu peste 2%, scrie News.ro.

Justiția europeană a decis că termenul Emmentaler nu poate fi protejat ca marcă a Uniunii Europene pentru brânzeturi CITEȘTE ȘI Justiția europeană a decis că termenul Emmentaler nu poate fi protejat ca marcă a Uniunii Europene pentru brânzeturi

Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat luni că a avut o discuție ”productivă” cu președintele Joe Biden, dar au existat puține semne de progres în negocierile de marți.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, i-a avertizat anterior pe parlamentari că intrarea în incapacitate de plată la începutul lunii iunie este ”foarte probabilă”.

Piețele au avutr o evoluție dezamăgitoare la nivel global, cu acțiunile din Asia-Pacific în scădere, ca și acțiunile din SUA.

Cifrele privind inflația din Regatul Unit au arătat miercuri dimineața o încetinire a inflației principale de la 10,1% la 8,7%, deși aceasta a fost peste estimarea consensului Reuters, de 8,2%.

Prețurile au crescut cu 1,2% față de luna precedentă, peste o prognoză de 0,8%.

Inflația pentru alimente și băuturi nealcoolice a încetinit foarte ușor, dar a rămas foarte ridicată, la 19,1%.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,75%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,92%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,7%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 2,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni