UiPath a anunțat venituri în creștere, dar rămâne pe pierdere. Declin puternic al acțiunilor

UiPath a anunțat venituri în creștere, dar rămâne pe pierdere. Declin puternic al acțiunilor
scris 24 mai 2023

UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York, și-a majorat veniturile în primul trimestru al anului fiscal, depășind estimările analiștilor. Compania a rămas însă pe pierdere, deși aceasta s-a redus substanțial.

Acțiunile companiei scad puternic after-hours, fiind în declin cu aproape 12%. 

VIDEO Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, noul aeroport al României, este finalizat. Show grandios pregătit CITEȘTE ȘI VIDEO Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, noul aeroport al României, este finalizat. Show grandios pregătit

Acțiunile închiseseră ședința normală de tranzacționare cu un declin ușor, de 0,18%. 

Veniturile UiPath au crescut cu 18% în perioada februarie-aprilie, la 289,6 milioane de dolari, de la 245,1 milioane dolari în intervalul similar din anul precedent. 

Analiștii estimau venituri de 266,9 milioane de dolari, o creștere de 8,9% de la an la an. 

Pierderea netă s-a redus substanțial, însă compania nu a reușit să treacă pe profit. Astfel, compania a avut o pierdere netă de 31,9 milioane de dolari (0,06 dolari/acțiune), față de o pierdere de 122,5 milioane de dolari în urmă cu un an (0,23 dolari/acțiune). 

Pentru trimestrul al doilea, compania estimează venituri cuprinse între 279 și 284 de milioane de dolari, ușor sub așteptări, ceea ce poate explica declinul acțiunilor. Pentru întreg anul, estimează venituri de circa 1,27 miliarde de dolari.

UiPath, companie fondată în România de Daniel Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA). Compania are sediul în SUA, unde este și listată la bursă. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
dines
rezultate