Profit în creștere pentru Credit Europe Bank România

Profit în creștere pentru Credit Europe Bank România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2019

Credit Europe Bank România a încheiat anul 2018 cu un profit net de 53 milioane lei, în creștere cu 13% față de rezultatele financiare din 2017, pe fondul majorării rulajului sumelor utilizate aferente cardurilor de credit din portofoliu, a creditelor acordate companiilor, însă și al scăderii cheltuielilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Performanța financiară consolidată a băncii din 2018 se conturează din mai multe linii de business strategice. Creditele oferite clienților au atins nivelul de 2 mld. lei, depozitele atrase de bancă au făcut un salt la 3 mld. lei, iar rulajul sumelor utilizate pe cardurile de credit a crescut cu peste 7% comparativ cu 2017. Veniturile totale au rămas aproximativ la același nivel din 2017, atingând valoarea de 209 mil. lei în 2018, iar cheltuielile operaționale au scăzut cu circa 10% față de anul anterior”, a declarat Yakup Çil, CEO Credit Europe Bank România.

Andreas Treichl, Erste, despre taxa pe active: Situația e mult mai puțin dureroasă decât ne-am gândit. BCR nu plănuiește reducerea marjelor de dobândă, pentru a scădea taxa CITEȘTE ȘI Andreas Treichl, Erste, despre taxa pe active: Situația e mult mai puțin dureroasă decât ne-am gândit. BCR nu plănuiește reducerea marjelor de dobândă, pentru a scădea taxa

Pe segmentul retail, numărul cardurilor de credit a crescut cu circa 3% și rulajul sumelor utilizate aferente cu aproximativ 7% față de 2017, ca urmare a cererii consumatorilor, dar și a atragerii de noi clienți și magazine partenere în portofoliul actual, iar cardurile de credit Credit Europe Bank sunt utilizate frecvent de clienți pentru a efectua plăți. Pentru anul 2019 se preconizează o creștere a numărului de tranzacții, cu precădere cele fără numerar, datorită gadgeturilor contactless puse la dispoziția clienților.

2018 în cifre

Indicator

2018

Active bancare

4,3 mld. lei

Portofoliu de credite

2  mld. lei

Depozite clienți

3  mld. lei

Venituri totale

209 mil. lei

Cheltuieli operaționale

146 mil. lei

Profit net

53 mil. lei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, Banca este activă din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank (în anul 2000), iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind denumirea de Credit Europe Bank România.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe bank
credite