Profit în scădere pentru Credit Europe Bank România

Profit în scădere pentru Credit Europe Bank România
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2023

Credit Europe Bank România a obținut în anul 2022 un profit net de 34,5 milioane lei, în scădere fată de anul precedent, când banca a înregistrat un profit net de 70 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși nivelul activelor băncii a scăzut ușor, portofoliul a devenit mai solid în condițiile în care Credit Europe Bank România a atins un portofoliu de credite de 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de anul anterior. 

VIDEO Confruntări violente în Franța, după ce Macron a forțat adoptarea legii prin care crește vârsta de pensionare CITEȘTE ȘI VIDEO Confruntări violente în Franța, după ce Macron a forțat adoptarea legii prin care crește vârsta de pensionare

Totodată, cifra de afaceri generată de cardurile de credit s-a situat la 1,41 de miliarde de lei, în creștere cu 12% față de 2021.

„2022 a fost încă un an al investițiilor pentru Credit Europe Bank România. Digitalizarea rămâne prioritarea noastră. Am lansat noi produse pe piață, cum ar fi Google Pay, aplicația Avantaj SoftPOS destinată comercianților și Cardul Virtual utilizabil pe dispozitivele mobile. Vom continua să introducem noi produse în 2023 și în viitor”, a declarat Yakup Çil, CEO al Credit Europe Bank România.

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, Banca este activă din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank (în anul 2000), iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind denumirea de Credit Europe Bank România.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe bank românia
profit