Profitul Allianz a scăzut cu 18% în primul trimestru, la 1,8 miliarde de euro

Profitul Allianz a scăzut cu 18% în primul trimestru, la 1,8 miliarde de euro
scris 3 mai 2017

Profitul grupului german de asigurări Allianz a scăzut cu 18% în primul trimestru, la 1,8 miliarde de euro, motivul fiind în mare parte baza de comparație ridicată din aceeași perioadă a anului trecut, relatează MarketWatch.

Analiștii anticipau un profit net de 1,9 miliarde de euro, scrie News.ro.

Rezultat ridicat de anul trecut a fost susținut de creșterea valorii investițiilor din portofoliul grupului.

Veniturile Allianz au avansat cu 2,5%, la 36,2 miliarde de euro, față de intervalul similar al anului trecut.

ASF anulează licitația pentru actuarul tarifului de referință la polițele RCA. Oferta PricewaterhouseCoopers a fost respinsă CITEȘTE ȘI ASF anulează licitația pentru actuarul tarifului de referință la polițele RCA. Oferta PricewaterhouseCoopers a fost respinsă

Compania a confirmat miercuri estimările financiare pentru 2017, arătând că țintește un profit operațional de 10,8 miliarde de dolari, nivel similat cu cel de anul trecut, +/- 500 milioane de euro.

Activele aflate sub administrare au urcat de la 1,36 miliarde de euro în urmă cu un an la 1,4 miliarde de dolari. Grupul nu a prezentat date referitoare la subsidiare Pimco, care a trecut printr-o perioadă dificilă, marcată de retragerea unui număr mare de clienți, ca urmare a plecării co-fondatorului Bill Gross, în 2014. Începând din trimestrul trei al anului trecut, Pimco a înregistrat intrări nete de fonduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz