Profitul trimestrial net al UBS a fost afectat de un litigiu mai vechi, înainte de fuziunea cu Credit Suisse

Profitul trimestrial net al UBS a fost afectat de un litigiu mai vechi, înainte de fuziunea cu Credit Suisse
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2023

UBS a raportat o scădere anuală de 52% a profitului net în primul trimestru, pe fondul unui litigiu vechi, dar a afirmat că banca este ”o sursă de stabilitate” pentru clienții săi în perioadele de mare incertitudine, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea sunt primele rezultate ale băncii de când a anunțat preluarea băncii concurente Credit Suisse, care are probleme financiare, scrie News.ro.

Vladimir Kalinov, vicepreședinte Raiffeisen Bank: Când ai nevoie de un credit, pune deoparte banii pentru primele șase rate, ca să poți plăti în continuare dacă rămâi fără venituri CITEȘTE ȘI Vladimir Kalinov, vicepreședinte Raiffeisen Bank: Când ai nevoie de un credit, pune deoparte banii pentru primele șase rate, ca să poți plăti în continuare dacă rămâi fără venituri

UBS a declarat că profitul net a fost de 1,03 miliarde de dolari pentru primul trimestru, fiind cu mult sub așteptările analiștilor, ale unui profit net de aproape 1,75 miliarde de dolari pentru perioada respectivă, potrivit firmei Refinitiv.

Scăderea venitului net a venit din creșterea provizioanelor cu 665 milioane de dolari, în urma unui litigiu privind valorile mobiliare garantate cu ipoteci rezidențiale din SUA.

CEO-ul UBS Sergio Ermotti, care și-a reluat postul pe 5 aprilie, a spus: ”Suntem în discuții avansate. Sperăm că vom putea închide acest capitol vechi de 15 ani foarte curând.”

Ermotti a descris, de asemenea, rezultatele raportate ca fiind ”foarte solide”.

”Am văzut unele intrări venite de la Credit Suisse, dar, cel mai important, continuăm să vedem chiar și după tranzacție, am văzut intrări, deci demonstrația că clienții noștri cred că suntem o sursă de stabilitate.” a spus el la CNBC.

”Suntem parte din soluție și nu parte din problemă”, a adăugat el.

Veniturile au fost de 8,75 miliarde de dolari, față de 9,38 miliarde în urmă cu un an. Cheltuielile operaționale au fost de 7,2 miliarde de dolari față de 6,6 miliarde de dolari cu un an în urmă.

Rata capitalului CET 1, o măsură a solvabilității băncilor, a ajuns la 13,9% față de 14,1% în urmă cu un an.

Banca a mai spus că a atras fonduri de 28 de miliarde de dolari la unitatea sa globală de gestionare a averilor, dintre care 7 miliarde de dolari au fost înregistrate în ultimele 10 zile din martie - după anunțul achiziției Credit Suisse.

RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar un contract pentru împrumuturi de 500 milioane euro CITEȘTE ȘI RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar un contract pentru împrumuturi de 500 milioane euro

Acțiunile UBS au crescut cu peste 10% de la știrea că a cumpărat luna trecută Credit Suisse. La acea vreme, UBS a spus că acordul, intermediat de autoritățile de reglementare elvețiene, va crea ”un administrator de averi global de top”, cu active totale investite de peste 5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, analiștii de la Barclays au spus că piața ”subestimează în mod semnificativ” complexitatea integrării Credit Suisse în UBS, potrivit Reuters.

Ermotti a declarat marți, pentru CNBC, că fuziunea ar trebui finalizată în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse
litigiu