Proiect prin care conducerea ASF e demisă dacă raportul de activitate e respins de Parlament

Proiect prin care conducerea ASF e demisă dacă raportul de activitate e respins de Parlament
scris 13 dec 2019

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu a depus un proiect de lege care impune Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) obligativitatea de a prezenta anual un raport Parlamentului, iar, în cazul în care acesta este respins, conducerea instituției este demisă.

Potrivit lui Leoreanu, principalul rol al ASF este acela de a garanta stabilitatea piețelor financiare non-bancare și apărarea drepturilor asiguraților, iar, în acest context, numirea și activitatea membrilor Consiliului ASF trebuie să dovedească "cel mai înalt nivel de profesionalism", scrie Agerpres.

Guvernul plătește astăzi 912,5 milioane lei fraților Micula. Orban: Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului de frații Micula și care afectează activitatea Romatsa CITEȘTE ȘI Guvernul plătește astăzi 912,5 milioane lei fraților Micula. Orban: Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului de frații Micula și care afectează activitatea Romatsa

"De-a lungul timpului nu au lipsit acuzațiile de politizare la adresa Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), iar profesionalismul membrilor a fost deseori contestat. (...) În acest cadru, am depus un proiect de lege care își propune să facă din ASF o instituție mai responsabilă și profesionistă. În acest context, inițiativa legislativă impune Consiliului ASF - forul de conducere al instituției - obligația de a prezenta Parlamentului, anual, un raport de activitate, măsură menită pentru a aduce un plus de transparență decizională în activitatea ASF. În plus, în cazul în care raportul este respins de Parlament, conducerea ASF este automat demisă, în bloc, ca formă de asumare a eșecului de management", a explicat deputatul PNL.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
laurențiu leoreanu