Proprietarul Zara atinge un nivel record

Proprietarul Zara atinge un nivel record

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 nov 2023
Acțiunile Inditex, proprietarul Zara, au urcat la cel mai ridicat nivel de la oferta publică inițială a retailerului, din 2001, analiștii devenind din ce în ce mai optimiști înaintea rezultatelor din trimestrul al treilea.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Proprietarul Zara a închis, la Madrid, în creștere cu 1,5%, la 36,88 euro, extinzându-și câștigul de la începutul anului la aproximativ 50%.

Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen CITEȘTE ȘI Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen

Modelul de afaceri fast-fashion al retailerului și prezența online au ajutat acțiunile să fie cele mai bune din sectorul de retail, cel mai performant în Europa în acest an. Indicele Stoxx Europe 600 Retail a crescut cu 26% în 2023.

Inditex urmează să anunțe rezultatele pe 13 decembrie, iar analiștii se așteaptă ca grupul spaniol să raporteze un venit net trimestrial record, potrivit datelor compilate de Bloomberg.
 
"Inditex continuă să depășească performanța și să câștige cotă de piață, condusă de extinderea continuă a moat-ului companiei și de diferențierea în ceea ce privește produsele și experiența din magazine", a scris Grace Smalley de la Morgan Stanley, într-o notă.

Grupul Inditex a raportat un profit net record în prima jumătate a anului, datorită vânzărilor puternice, în condițiile în care cel mai mare retailer de modă din lume a majorat prețurile.
viewscnt
Afla mai multe despre
zara
inditex
record