FOTO Primark anunță că deschide al 3-lea magazin din România, dar în afara Bucureștiului. Ce oraș a ales

FOTO Primark anunță că deschide al 3-lea magazin din România, dar în afara Bucureștiului. Ce oraș a ales
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2023

Retailerul irlandez Primark, care a deschis în decembrie primul magazin din România, operațiune anunțată din 2017 de Profit.ro ca fiind pregătită, și a suplimentat în vară prezența pe piața locală cu un nou magazin, în AFI Cotroceni, a decis să deschidă noul magazin, al treilea de pe piața locală, în a doua jumătate a anului 2024, în Timișoara.

Magazinul va fi deschis în Iulius Town Timișoara, urmând să aibă aproximativ 3.000 de metri pătrați de spațiu retail.

EXCLUSIV După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial

Recrutarea pentru noul magazin a început.

Cum a fost anunțat anterior pentru acest an financiar, compania intenționa să deschidă alte 17 magazine, respectiv 7 în SUA, 3 în Franța, 3 în Spania, 2 în Italia și primul său magazin în Slovacia, deschis deja în luna mai și care a devenit a 16-a piață a Primark, în Bratislava. Primark a semnat și un contract de închiriere pentru primul său magazin din Ungaria, care va deveni a 17-a piață a companiei, la Budapesta.

Ultimele date relevă acum că, în ultimul său an financiar, Primark a deschis 27 de magazine în 8 țări (SUA, Polonia, România, Slovacia, Italia, Franța, Spania și Marea Britanie) și a intrat pe două noi piețe – România și Slovacia.

La nivel global, compania își propune să ajungă la 530 de magazine până în 2026 și are în prezent 436 de magazine în 16 piețe, România fiind a 15-a piață deschisă la nivel mondial.

Primark va intra pe cea de-a 17-a piață, cu deschiderea unui magazin în Budapesta, Ungaria, în 2024.

FOTO Primark anunță că deschide al 3-lea magazin din România, dar în afara Bucureștiului. Ce oraș a ales

Primul magazin din România, în ParkLake Shopping Centre, București. a presupus o investiție de 10 milioane de euro.

FOTO Fabrica de zahăr din Buzău, aparținând Agrana, amendată de ANPC CITEȘTE ȘI FOTO Fabrica de zahăr din Buzău, aparținând Agrana, amendată de ANPC

La deschidere au fost chemați atunci ambasadorul Irlandei în România și Horia Tomescu, viceprimar general al Municipiului București.

FOTO Primark anunță că deschide al 3-lea magazin din România, dar în afara Bucureștiului. Ce oraș a ales

\ CITEȘTE ȘI "Rabla pentru electrocasnice" va fi regândit - Interdicție de participare pentru anumite persoane. "Practic, și-au bătut joc!". Semnal anterior la PROFIT NEWS TV

Șase luni mai târziu, retailerul a deschis un al doilea magazin în oraș, în centrul comercial AFI Cotroceni.

Pentru inaugurarea celor două magazine Primark din mall-urile Capitalei, ParkLake și AFI Cotroceni, Maciej Podwojski, director vânzări pentru Europa Centrală și de Est, spunea, într-o discuție cu Profit.ro, că „resursele investite sunt semnificative”. 

„Avem planuri de creștere foarte ambițioase pentru Europa Centrală și de Est, iar următoarele inaugurări din România sunt cruciale pentru extinderea noastră în regiune. Suntem încântați de potențialul pieței românești și căutăm mereu oportunități noi de a dezvolta rețeaua Primark”, afirmă acesta.

Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete CITEȘTE ȘI Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete

Magazinul din București este deservit de același depozit central din Republica Cehă care aprovizionează țări precum Polonia sau Germania”, precizează Maciej Podwojski.

FOTO Primark anunță că deschide al 3-lea magazin din România, dar în afara Bucureștiului. Ce oraș a ales

Nestle - investiție rară în Ucraina CITEȘTE ȘI Nestle - investiție rară în Ucraina

Primul magazin Primark a fost inaugurat la Dublin în urmă cu mai bine de 50 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
primark
primark românia
primark parklake