Qatar Holding, cel mai mare acționar de la criza financiară, vinde din acțiunile la Barclays, reducând investițiile

Qatar Holding, cel mai mare acționar de la criza financiară, vinde din acțiunile la Barclays, reducând investițiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2023

Qatar Holding intenționează să vândă acțiuni de aproximativ 510 milioane de lire sterline (643,72 milioane de dolari) la banca britanică Barclays (BARC.L), reducând investițiile sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tranzacția este stabilită la prețul de 141 pence pe acțiune, o reducere de aproximativ 1,4% față de prețul de închidere al acțiunilor Barclays de luni.

Președintele Bundesbank: Este mult prea devreme să declarăm victoria în lupta cu inflația CITEȘTE ȘI Președintele Bundesbank: Este mult prea devreme să declarăm victoria în lupta cu inflația

Vânzarea acțiunilor are loc în timp ce Barclays se străduiește să-și revigoreze prețul acțiunilor, care s-a redus la jumătate de când Qatar a investit pentru prima dată, în 2008.

Qatarul a devenit cel mai mare acționar al Barclays în timpul crizei financiare din 2008, când a injectat 4 miliarde de lire sterline în banca britanică.

Moody\'s înrăutățește perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă CITEȘTE ȘI Moody's înrăutățește perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă

Anul acesta, Barclays a lucrat la planuri de a economisi până la 1 miliard de lire sterline, ceea ce ar putea implica reducerea a până la 2.000 de locuri de muncă, în principal în back office.

De asemenea, își vinde unitatea de finanțare a consumatorilor din Germania și ia în considerare vânzarea de acțiuni în afacerea sa de servicii comerciale interne.

Barclays și-a exprimat, de asemenea, interesul de a achiziționa afacerile bancare ale Tesco.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
banca