Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligațiuni, denominate în lei

Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligațiuni, denominate în lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2022

Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei, fiind a doua emisiune de obligațiuni senior preferențiale din cele cinci emisiuni de obligațiuni eligibile ale băncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emisiunea de obligațiuni a fost adresată investitorilor instituționali și a atras 325 milioane lei cu o maturitate de 5 ani, fiind supra subscrisă de 1,6 ori, la un cupon fix de 9,404%, respectiv 0,9 puncte procentuale, peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință, cu aceeași maturitate.

De asemenea, obligațiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naționale a României și vor fi listate atât la Bursa din Luxembourg (LuxSE). cât și la cea de la București (BVB).

NEPI Rockcastle preia participația deținută de Carrefour în Ploiești Shopping City CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle preia participația deținută de Carrefour în Ploiești Shopping City

Minimum 50% din fonduri vor fi direcționate pentru finanțarea de proiecte sociale - finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel național, locuințe accesibile, acces la servicii esențiale de sănătate, educație și infrastructură.

Diferența va fi alocată în vederea finanțării proiectelor care susțin tranziția verde - clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficiență energetică, transport și agricultură ecologice, proiecte de prevenire și control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă.

Prin emisiunile de obligațiuni eligibile plasate în ultimii doi ani, în sumă totală de aproximativ 2,96 miliarde lei, banca își consolidează baza de fonduri proprii și datorii eligibile în linie cu cerințele regulatorii, creând astfel premisele pentru o dezvoltare sustenabilă a activității de creditare. Directiva europeană privind redresarea și rezoluția bancară (BRRD I și II), transpusă în legislația locală prin legea 312/2015 cu actualizările și modificările ulterioare, prevede crearea la nivelul tuturor instituțiilor de credit din Uniunea Europeană a unei rezerve financiare suplimentară fondurilor proprii, în principal sub forma unor instrumente de datorii eligibile subordonate depozitelor bancare, cu scopul de a contribui la creșterea stabilității financiare a sistemului bancar și o protecție sporită a deponenților.

Raiffeisen Bank activează de 25 de ani pe piața bancară din România, fiind una dintre cele mai mari bănci universale din țară.

Banca deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, are 4.700 de angajați, 300 de agenții in toată țara, 1.131 ATM-uri sau MFM-uri și o rețea de peste 27.900 POS-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
obligațiuni