Rezerva Federală ar putea efectua prima majorare a dobânzii cheie în martie

Rezerva Federală ar putea efectua prima majorare a dobânzii cheie în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2022

Rezerva Federală (Fed) ar putea efectua prima majorare a dobânzii cheie în luna martieși se află acum ”într-o poziție bună” pentru a lua măsuri și mai agresive împotriva inflației, după cum va fi necesar, după o resetare a politiciiisă luna trecută, a declarat Președintele Fed dinSt. Louis, James Bullard, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca centrală a SUA a convenit în decembrie să-și încheie achizițiile de active în martie și a pus bazele pentru începerea majorărilor dobânzilor, măsuri considerate adecvate de toți factorii de decizie ai Fed, chiar și cei mai concilianți, scrie News.ro.

Carrefour retrage peste 12 tone portocale cu reziduuri de pesticide. \ CITEȘTE ȘI Carrefour retrage peste 12 tone portocale cu reziduuri de pesticide. "Suspiciune de fraudă!". Lista magazinelor

Fed ”este într-o poziție bună pentru a lua măsuri suplimentare, după cum va fi necesar, pentru a controla inflația, inclusiv permițând reducerea pasivă a bilanțului, creșterea dobânzii de politică monetară și ajustarea momentului și ritmului creșterilor ulterioare ale dobânzii de politică monetară”, a spus Bullard în observațiile pregătite pentru CFA Society din St. Louis.

O creștere inițială dobânzii ar putea fi aprobată ”încă de la ședința din martie... Creșterile ulterioare ale dobânzilor din 2022 ar putea fi devansate sau amânate în funcție de evoluția inflației”, a spus Bullard.

Proiecțiile emise în decembrie de Fed au arătat că jumătate dintre factorii de decizie ai băncii centrale se așteaptă că vor fi necesare creșteri de trei sferturi de punct procentual în acest an.

Inflația se situează acum la un nivel de peste două ori ținta de 2% a Fed, iar Bullard a spus că ”șocul” inflaționist experimentat de țară înseamnă că banca centrală ar trebui să-și poată îndeplini obiectivele de țintire a inflației pentru următorii câțiva ani.

Schimbarea politicii din decembrie a venit exact în momentul în care varianta Omicron a coronavirusului începea să crească ratele zilnice de infecție. Dar Bullard a spus că nu crede că valul actual de cazuri va devia direcția economiei Statelor Unite sau a Fed.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federală
sua