Rezervele valutare administrate de BNR au crescut în aprilie cu 1,3 miliarde euro, la 36 miliarde euro

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut în aprilie cu 1,3 miliarde euro, la 36 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2017

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au crescut în aprilie cu 1,27 miliarde euro, la 35,96 miliarde euro, în urma emisiunii de eurobonduri a Ministerului Finanțelor, arată datele publicate marți de BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezervele valutare se situau, la sfârșitul lunii februarie, la 34,495 miliarde euro și au ajuns la 31 martie la 34,695 miliarde euro. La 30 aprilie, acestea au atins nivelul de 35,96 miliarde euro, scrie News.ro.

În cursul lunii, au intrat 1,921 miliarde de euro, provenind din "modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de eurobligațiuni ale Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 1.750 milioane euro) și altele".

Pe de altă parte, au fost înregistrate ieșiri de 656 milioane euro, din modificarea rezervelor minime în valută, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Ursache, ASF: Listarea Digi și, posibil, a Hidroelectrica în 2017 va ajuta România să treacă la statutul de piață emergentă CITEȘTE ȘI Ursache, ASF: Listarea Digi și, posibil, a Hidroelectrica în 2017 va ajuta România să treacă la statutul de piață emergentă

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,88 miliarde euro la 3,861 miliarde euro, raportat la prețurile internaționale.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) au crescut la 39,821 miliarde euro în aprilie, de la 38,572 miliarde euro în martie.

Plățile scadente în luna mai în contul datoriei publice denominate în valută însumează 158 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve valuare