Rezervele valutare administrate de BNR au scăzut în iunie cu 275 milioane euro, la 35,2 miliarde euro

Rezervele valutare administrate de BNR au scăzut în iunie cu 275 milioane euro, la 35,2 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2017

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au scăzut în luna iunie cu 275 milioane euro, până la 35,208 miliarde euro, în urma unor ieșiri mai mari din rezerve, arată datele publicate luni de BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezervele valutare se situau, la finalul lunii mai, la 35,483 miliarde euro.

În cursul lunii iunie au intrat 1,16 miliarde euro, provenind din "modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligațiuni pe piața internă în valoare nominală de 100 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele", scrie News.ro.

Pe de altă parte, au fost înregistrate ieșiri de 1,435 miliarde euro, din modificarea rezervelor minime în valută, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Spania: Vânzări de „gunoaie” financiare ale bulei bancaro-imobiliare în valoare de 30 miliarde euro CITEȘTE ȘI Spania: Vânzări de „gunoaie” financiare ale bulei bancaro-imobiliare în valoare de 30 miliarde euro

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,769 miliarde euro la 3,634 miliarde euro, ca urmare a scăderii prețurilor internaționale.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) au scăzut la 38,842 miliarde euro la finalul lunii iunie, de la 39,252 miliarde euro în mai.

Plățile scadente în luna iulie în contul datoriei publice denominate în valută însumează 120 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr