Rezervele valutare ale BNR au crescut

Rezervele valutare ale BNR au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2022

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii iulie, la nivelul de 42,768 miliarde de euro, în creștere cu 1,74%, față de 42,033 miliarde de euro înregistrate la 30 iunie 2022, informează BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cursul lunii iulie au avut loc intrări de 3,315 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele, scrie Agerpres.

VIDEO Petre Daea începe din nou războiul împotriva cormoranilor: Mănâncă mai mult pește decât românii CITEȘTE ȘI VIDEO Petre Daea începe din nou războiul împotriva cormoranilor: Mănâncă mai mult pește decât românii

De asemenea, au avut loc ieșiri de 2,580 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,751 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2022 au fost de 48,519 miliarde de euro, față de 47,823 miliarde de euro la 30 iunie 2022.

Plățile scadente în luna august 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 172 de milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve valutare