Rezervele valutare ale Chinei au crescut în luna ianuarie până la 3.115 miliarde dolari

Rezervele valutare ale Chinei au crescut în luna ianuarie până la 3.115 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2020

Rezervele valutare ale Chinei au înregistrat o creștere surprinzătoare în luna ianuarie, în contextul în care yuanul chinez s-a apreciat, după ce Beijingul și Washingtonul au semnat o primă fază a unui acord comercial, punând capăt unei dispute comerciale care a durat 18 luni și a afectat creșterea economiei mondiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna ianuarie 2020, rezervele valutare ale Chinei, deja cele mai mari din lume, s-au majorat cu 7,57 miliarde de dolari, până la 3.115 miliarde dolari, arată datele publicate vineri de Banca Centrală a Chinei. Economiștii intervievați de Reuters se așteptau ca rezervele Chinei să scadă în luna ianuarie cu 7,92 miliarde dolari, până la 3.110 miliarde dolari, scrie Agerpres.

Proprietarul PRO TV, preluat recent de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, anunță creșterea profitului pe piața românească CITEȘTE ȘI Proprietarul PRO TV, preluat recent de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, anunță creșterea profitului pe piața românească

Administrația de Stat pentru Schimb Valutar din China (SAFE) a subliniat că majorarea din luna ianuarie se datorează fluctuațiilor cursului de schimb și prețurilor pentru activele străine pe care China le deține. SAFE a adăugat că impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei chineze va fi doar unul temporar.

De asemenea, la finele lunii ianuarie 2020, China deținea o cantitate de 62,64 milioane de uncii de aur, nemodificată în raport cu situația de la finele anului 2019. În schimb, valoarea rezervei de aur a Chinei a crescut până la 99,24 miliarde dolari la finele lunii ianuarie, de la 95,406 miliarde dolari la finele anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
china