De'Longhi achiziționează o nouă fabrică în România

De'Longhi achiziționează o nouă fabrică în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2020

Producătorul italian de electrocasnice De'Longhi a achiziționat un nou centru de producție în România, în localitatea Mădăras, județul Bihor.  Unitatea preluată este fabrica Jasz Plaszt, de lângă Salonta. Platforma industrială are 25.000 metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De-a lungul anilor, în fabrica Jasz Plaszt de la Mădăras, deschisă în 2010, au fost produse diferite materiale plastice premium, materiale de construcții, vopsele și nu numai, inclusiv televizoare și monitoare Samsung, fabrica având afaceri anuale de circa 10 milioane euro și peste 240 de angajați.

Jasz Plaszt SRL este membră a grupului Jasz Plasztik din Ungaria.

Tranzacția este menită să sprijine creșterea organică urmărită de compania De'Longhi pentru principalele piețe, în concordanță cu strategia de reducere a timpului de producție și livrare a produselor.

Speranță pentru clienții băncilor pentru locuințe: Un nou proiect pentru exonerarea de restituirea primelor de stat CITEȘTE ȘI Speranță pentru clienții băncilor pentru locuințe: Un nou proiect pentru exonerarea de restituirea primelor de stat

În această nouă unitate, compania va angaja peste 500 de persoane și, având la bază experiența de succes a fabricii din Cluj, va consolida prezența companiei în regiune.

Cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, Grupul De’Longhi este activ în proiectarea, fabricarea și distribuția aparatelor de preparare a cafelei, a aparatelor de gătit, a aparatelor de aer condiționat și radiatoarelor, precum și a aparatelor de îngrijire a domiciliului.

De'Longhi este proprietarul mărcilor Kenwood, Braun și De'Longhi. 

Grupul italian a deschis în 2018 și un birou comercial în România, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței locale. În România, grupul italian produce espressoare complet automate marca De'Longhi, mixere și blendere de mână marca Braun, precum și espressoare cu capsule pentru una dintre companiile sale partenere.

EXCLUSIV Leroy Merlin și Lidl, primele nume vehiculate pentru ocuparea Helitube CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Leroy Merlin și Lidl, primele nume vehiculate pentru ocuparea Helitube

În 2012, producătorul italian a cumpărat abrica din Jucu a producătorului de telefoane mobile Nokia, primind un ajutor de stat de 11,5 milioane de euro.

Conform ultimelor date, De'Longhi România, parte a grupului italian De'Longhi, a produs, în 2018, la fabrica din Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca, peste 4,4 milioane de espressoare, mixere și blendere, iar afacerile din România au crescut cu 30%, la 1,22 miliarde de lei. Compania operează una dintre cele mai mari fabrici din grup în Jucu, județul Cluj, pe platforma de 65.000 metri pătrați pe care a preluat-o în februarie 2012. Cea mai mare parte a producției de la Cluj este exportată în state precum Marea Britanie, Franța și Germania.

Fabrica de la Jucu a depășit în 2018 o unitate de producție a italienilor din China și a devenit cea mai mare a grupului.

Pentru 2019, compania a estimat afaceri de peste 1,2 miliarde lei.

EXCLUSIV Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, pregătește construcția unui hotel pe aceeași stradă cu noul Marriott CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, pregătește construcția unui hotel pe aceeași stradă cu noul Marriott

Compania a investit în România peste 120 de milioane de euro în 6 ani.

Grupul produce sub marca De'Longhi espressoare și alte categorii de electrocasnice mici: climatizare, sisteme de încălzire, aparate pentru prepararea mâncării, dezumidificatoare etc. Kenwood este o companie britanică, fondată în 1947 de Kenneth Wood și devenită rapid Numărul 1 în Europa în categoria roboților de bucătărie. Compania este prezentă în peste 40 de țări și a fost cumpărată de grupul De'Longhi în 2001. Braun - o companie germană cu peste 90 de ani de tradiție - este brandul numărul 1 la nivel mondial în blendere de mână. 

viewscnt
Afla mai multe despre
de'longhi
mădăras